Doymadı Doymadı: Facebook, Son 3 Ayda Ne Kadar Para Kazandığını Açıkladı

20
8
2
2
1
Facebook, 2021'in ikinci çeyreğine ilişkin mali durum raporunu yayınladı. Açıklanan verilere göre Facebook, geçtiğimiz 3 ayda 29,08 milyar dolar para kazandı. Bunun 10,4 milyar doları şirketin kasasına kar olarak kalırken Facebook, büyüme oranının yavaşlamaya başlayacağını açıkladı.

Birkaç gündür sizlerle paylaştığımız içeriklerimizde, dünyanın en büyük şirketlerinin 2021 yılının ikinci çeyreğine ilişkin mali durum raporlarından bahsediyoruz. Şimdi sizlere, bu raporların en yenisinden bahsedeceğiz. Dünyanın en büyük sosyal medya şirketi Facebook, çok büyük bir bölümünü reklamlardan elde ettiği ikinci çeyrek kazanç durumunu açıkladı. Facebook da bazı rakipleri gibi analistlerin beklentisinin üzerinde veriler paylaştı.

Facebook tarafından yapılan açıklamalarda, son üç ayda elde edilen karın 10,4 milyar dolar olduğu ifade edildi. Şirketin hisse senetlerinde 3,61 dolar yükseliş gerçekleştirildiğini açıklayan Facebook yetkilileri, son çeyrekte elde edilen gelirin ise 29,08 milyar dolara yükseldiğini duyurdular. Analistler ise hisse senetlerinde 3,02 dolarlık artış, toplam gelir olarak ise 27,82 milyar dolar beklediklerini söylemişlerdi.

Kazancın 28,58 milyar doları, reklamlardan elde edildi

Facebook

Facebook tarafından yapılan açıklamalarda, 29,08 milyar dolarlık gelirin 28,58 milyar dolarının reklamlardan kazanıldığı ifade edildi. Bu rakam, Facebook'un reklam gelirlerinin, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 56 arttığı anlamına geliyor. Facebook CFO'su Dave Wehner, reklam gelirlerindeki bu artışın nedeninin reklam fiyatlarının yükselmesinden kaynaklandığını söylüyor. Wehner'e göre reklam başına düşen fiyatlar, yıllık bazda yüzde 47 arttı. Üstelik buna reklam verenlerin sayısının artması da eklenince, Facebook'un reklam gelirlerinde adeta patlama yaşanmış oldu.

Dave Wehner tarafından yapılan açıklamalarda, şirketin büyümeye devam edeceği ifade edildi. Bu çeyrek için açıkladıkları verilerden çok memnun olduklarını ancak bunun sonsuza dek sürmeyeceğini belirten Wehner, üçüncü çeyrek itibarıyla büyüme oranlarının yavaşlayacağını düşündüklerini söyledi. Yani şirket, para kazanmaya ve kar etmeye devam edecek olsa da açıklayacağı rakamlar, 2021'in ikinci çeyreği kadar yüksek olmayacak.

Kaynak : https://www.zdnet.com/article/facebook-beats-q2-estimates-as-ad-revenue-climbs/
20
8
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
20
8
2
2
1