Facebook, TikTok Kullanıcılarına Reels'e Geçmeleri İçin Para Teklif Ediyor

34
8
5
2
2
Çin merkezli ByteDance şirketinin sahip olduğu TikTok, bir yandan yasaklarla boğuşurken bir yandan da yeni rakiplerle mücadele vermeye çalışacak. Instagram, ağustos ayı başında çıkaracağı Reels özelliği için TikTok kullanıcılarına teklif götürüyor.

Dünyanın en popüler video paylaşım platformlarından bir tanesi olan TikTok, en çok kullanıcıya sahip olduğu ikinci ülke olan ABD'de kapatılma riskiyle karşı karşıya. Ancak şirketi potansiyel olarak zora sokacak olan tek şey bu değil.

Forbes'ta yer alan habere göre Instagram, kısa süreli video özelliği Reels'i ağustos ayı başında yayınlayacak. Üstelik şirket, milyonlarca takipçiye sahip olan TikTok kullanıcılarına Reels'e geçmeleri için oldukça kârlı teklifler götürüyor.

Instagram, Reels ile TikTok kullanıcılarını kendisine çekecek

instagram reels

Reels, Çinli ByteDance şirketinin sahip olduğu ve geçtiğimiz nisan ayında 2 milyar indirmeyi geçen TikTok'a karşı Facebook tarafından geliştirilen bir girişim olarak görülüyor. Şirket, TikTok içerik üreticilerine içeriklerini sadece Reels için ya da ilk olarak Reels'te paylaşmaları için teklif götürüyor.

Facebook, video içerik üretimi için teklif götürdüğü kişilere ücret ödeme vaadinde de bulunuyor. Ancak bunun karşılığında içerik üreticilerinin gizlilik sözleşmesine de imza atmasını istiyor. İçeriden kaynaklar, Facebook'un en çok takipçisi olan içerik üreticilerine yüz binlerce dolar tekliflerde bulunduğunu ve içeriklerini sadece Reels'te paylaşacak kişilere daha fazla para teklif ettiğini ifade ediyor.

TikTok'un başı dertte

tiktok

TikTok, kullanıcı verilerini Çin hükûmetiyle paylaştığı yönündeki iddiaları birçok kez reddederken CNBC'ye yaptığı bir açıklamada kullanıcı verilerinin korunmasının kendilerinin önceliği olduğunu ifade etmişti.

Beyaz Saray'da danışman olan Peter Navarro, geçtiğimiz hafta Fox News'a yaptığı açıklamada Donald Trump'ın TikTok'a ve diğer Çin uygulamalarına karşı harekete geçeceğini ifade etmişti. Navarro, Amerikalı kullanıcıların verilerinin Çin'e, Çin ordusuna, Çin Komünist Partisi'ne ve fikri mülkiyetleri çalmak isteyen ajanslara gittiğini iddia etmişti.

TikTok'un 119 milyondan fazla kullanıcıyla en çok kullanıldığı ülke olan Hindistan, geçtiğimiz günlerde TikTok'u ve diğer Çin merkezli uygulamaları kaldırmıştı. Ayrıca 45 milyondan fazla kullanıcısının bulunduğu ABD'de de yasaklanması konuşuluyor. Bu iki ülkenin hemen ardından ise Türkiye geliyor. 2019 verilerine göre ülkemizdeki TikTok kullanıcı sayısı 28 milyondan fazla.

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/elanagross/2020/07/28/facebook-is-reportedly-offering-money-to-lure-influencers-from-tiktok-to-reels/#5153c11a7b36
34
8
5
2
2
Emoji İle Tepki Ver
34
8
5
2
2