Fantastik Dörtlü, Avengers Ekibine Nasıl Dahil Olacak?

29
5
4
2
2
Endgame sonrası artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını bildiğimiz Marvel Sinematik Evreni’nde, Avengers’ dahil olması beklenen yeni süper kahraman ekiplerinden biri de Fantastik Dörtlü. Sizin için Fantastik Dörtlü ekibinin çizgi roman dünyasındaki önemini ve Avengers ekibine nasıl katılacaklarına dair olası senaryoları anlattık.

Fantastik Dörtlü ekibi Marvel Sinematik Evreni’nde aşina olduğumuz süper kahramanlarla aslında çizgi romanlarda aynı evrende yer alıyorlar. Farklı tarihlerde, farklı oyuncularla yapılmış filmleri ise tam olarak istenilen başarıyı gösteremdi. Ancak Marvel dünyasında, özellikle çizgi romanlarda, oldukça önemli bir süper kahraman ekipten söz ediyoruz. Avengers: Endgame filmi sonrası Fantastik Dörtlü ekibinin Avengers’a katılması fikri ise bir hayalden çok daha fazlası.

Fantastik Dörtlü, Avengers ekibine mutlaka bir aşamada katılacak ama bu nasıl olacak sorusuna yanıt olarak üretilmiş olan pek çok farklı teori bulunuyor. Büyük ihtimalle bu katılım, çizgi romanlardakine benzer bir hikaye ile anlatılacak. Sizin için çizgi romanlarda Fantastik Dörtlü ve Avengers arasındaki ilişkiyi ve nasıl bir birleşim olacağına dair oluşturulan senaryoları anlattık.

Marvel'in sinema filmlerinden çok farklı olan Fantastik Dörtlü nedir, kimlerden oluşuyor?

fantastik dörtlü

Fantastik Dörtlü ilk kez 1961 yılında Stan Lee ve Jack Kirby tarafından Marvel dünyasında yaratılmış bir süper kahraman ekibi. Ülkemizde 1980’li yılların sonuna doğru yayımlanan çizgi roman serisinin ilk sayısından itibaren Fantastik Dörtlü, Marvel dünyasının en önemli süper kahraman ekiplerinden biri haline geldi.

Devlet destekli bir uzay projesinde çalışan doktor Reed Richards, karısı Susan Richards, Susan’ın erkek kardeşi Johnny Storm ve arkadaşları Ben Grimm; planlanan tarihten bir gün önce uzay gemisini kullanarak dünyadan ayrılırlar ve orada kozmik radyasyon ışınına maruz kalırlar. Hiçbiri ölmez ancak hiçbiri bir daha eskisi gibi olmayacaktır.

Reed Richards tüm uzuvlarını uzatabilen Mr. Fantastic, Susan Richards görünmez olabilen İnvisible Woman, Johhny Storm alevi kontrol ederek uçabilen Human Torch, ben Grimm ise vücudu kaya ile kaplanarak süper güçlü The Thing karakterine dönüşür. Bu dönüşüm sonrası ekip kendini ister istemez süper kahraman olaylarının içinde bulacaktır.

Bu noktada asla unutulmaması gereken bir kötü karakter var, Dr. Doom. Dr. Doom ya da gerçek adıyla Victor Von Doom, Fantastik Dörtlü ekibinin eski arkadaşı ama aynı zamanda yeni ve ezeli düşmanıdır. Oldukça tehlikeli olan Dr. Doom karakterini, Fantastik Dörtlü ekibinden ayrı düşünmek oldukça zor.

Endgame sırasında Fantastik Dörtlü aslında ne yapıyordu?

fantastik dörtlü, endgame

Böyle bir güçlü bir ekip Avengers: Endgame filminde yaşanan olaylar sırasında ne yapıyordu diye düşünmek oldukça haklı bir soru. Ancak Marvel Sinematik Evreni zaman çizelgesine baktığımız zaman Endgame sırasında Fantastik Dörtlü ekibinin henüz daha yeni var olmaya başladığını söyleyebiliriz.

Öyle ki; Fantastik Dörtlü’nün uzay aracını havalandırdığı sırada Thanos, Infinity War filminde Wakanda’da yaşanan olaylara imza atıyordu. Hatta ekibin erken uçuşa karar vermesinin nedeni yaşanan olaylardır. Çünkü ortalık zaten karışıkken bir de uzaya bir araç yollamak ordu ve NASA tarafından mantıklı görülmüyordu.

Derken; olanlar oldu, ekip uzaya sorunsuzca çıktı ancak tam da o sırada Iron Man Tony Stark o hepimizi kahreden parmak şıklatmasını yaptı. Dünyada her şey yoluna girerken uzayda olan ekibimiz belki de sırf bu neden kozmik radyasyona maruz kaldı ve Fantastik Dörtlü’ye dönüştü.

Kısaca özetlemek gerekirse, tam olarak emin olamayız ama Fantastik Dörtlü’nün var olma sebebi Endgame filminde yaşanan olaylardı. Bu nedenle Fantastik Dörtlü ekibinin Avengers’a katılma ihtimalinden ancak şimdi bahsedebiliyoruz. Fakat bu birleşme durumu çizgi romanlarda çok daha önce işlenmiş bir olay.

Çizgi romanda Fantastik Dörtlü ve Avengers:

fantastik dörtlü, çizgi roman

Marvel çizgi roman dünyasında uzun bir süre Fantastik Dörtlü ve Avengers, iki ayrı ekip olarak maceralarını yaşadılar. Birkaç özel olay dışında bu iki ekibin birleşmesi gibi bir düşünce asla olmadı. Ta ki, Walter Simonson ve John Buscema tarafından hazırlanan ve 1989 yılında yayınlanan Avengers #300 sayısına kadar.

Reed ve Sue Richards, bir oğulları olduktan sonra süper kahramanlık işlerini bıraktılar ve normal bir hayat sürmeye başladılar. Ancak oğulları içinde Avengers ekibinin de dahil olduğu bir olay sonucu kaçırıldığı zaman yeniden Mr. Fantastic ve İnvisible Woman kimliklerine bürünerek Avengers ekibine katıldılar. Ekip, uzun bir süre birlikte hareket etti.

Bir süre sonra The Thing de Avengers ekibine katıldı ancak yapılan bir toplantı sonrası The Thing, Mr. Fantastic ve İnvisible Woman’ın yedek üye olmasına karar verildi. The Thing’in gerçek bir üye olması ancak Luke Cage tarafından New Avengers ekibinin 2010 yılında ele geçirilmesi ile gerçekleşti.

Human Torch karakterinin Avengers ekibine dahil olması ise ancak 2015 yılında mümkün oldu. Uncanny Avengers #1 sayısında neredeyse tüm Marvel kahramanlarının katıldığı bir savaş sırasında yaşandı bu birleşme. Ancak yine de tam olarak hiçbir zaman Fantastik Dörtlü ve Avengers ekibinin aynı anda, aynı zaman aralığında birlikte çalıştığını söyleyemeyiz.

Fantastik Dörtlü Marvel Sinematik Evreni’nde ne zaman Avengers’a katılacak?

fantastik dörtlü, marvel sinematik evren

Peki, ne olacak da Fantastik Dörtlü gerçek birer Avengers üyesi olacak? Bu sorunun tek akla yatkın cevabı Dr. Doom’dan geçiyor. Olası bir yeni Avengers filminde mutlaka karşımıza kötü karakter olarak Dr. Doom çıkacak ve onu en iyi tanıyan kişiler olan Fantastik Dörtlü ekibi yardıma koşacak.

Yeni kötü karakter olarak Dr. Doom ile karşılaşma ihtimalimiz oldukça fazla. Çünkü Endgame sonrası yeniden yaratılacak olan Marvel dünyasında artık eski sinema kahramanlarının yerine izleyici tarafından pek bilinmeyen çizgi roman kahramanları ortaya çıkacak.

Böyle bir film için ise net bir tarihten söz etmek oldukça zor. Çünkü Fantastik Dörtlü ekibinin Avengers’a katılacağı hikayenin Black Panther 2 filminde anlatılması bekleniyordu. Ancak Chadwick Boseman’ın hayatını kaybetmesi sonrası yeni bir Black Panther filmi ne zaman yapılır ya da yapılır mı sorusuna yanıt vermek oldukça zor. 

Fantastik Dörtlü oyuncuları kimler olacak?

fantastik dörtlü, oyuncuları

Henüz ortada Fantastik Dörtlü, Avengers ekibine nasıl dahil olacak sorusuna verebileceğimiz net bir yanıt olmamasına rağmen, fısıltı gazetesi hangi oyuncuların Fantastik Dörtlü kahramanlarını canlandıracağını konuşmaya başladı bile. 

Mr. Fantastic karakteri için John Krasinski ismi geçerken, Emily Blunt ise İnvisible Woman karakteri için adı geçen oyuncular arasında. Human Torch karakterini alevlendirecek oyuncu olarak Zac Efron, kayalarla kaplı güçlü The Thing için ise Mark Strong isimleri sık sık anılıyor.

Elbette, olmazsa olmaz kötü karakterimiz Dr. Doom da unutulmadı ve herkesi heyecanlandıracak bir isim öne sürüldü. Peaky Blinders dizisindeki Tommy Shelby performansıyla kendine hatırı sayılır bir hayran kitlesi oluşturan oyuncu Cillian Murphy, Dr. Doom karakterine hayat verecek isim olarak kabul ediliyor. 

Sizin için Fantastik Dörtlü, Avengers ekibine nasıl dahil olacak sorusunu yanıtladık ve çizgi roman hikayelerini referans alarak oluşturulan olası birleşme senaryolarını anlattık. Fantastik Dörtlü üyelerini birer Avengers üyesi olarak görmek bir hayli heyecan verici olacak. Konu hakkındaki düşüncelerinizi yorumlara paylaşabilirsiniz. 

29
5
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
29
5
4
2
2