FBI, Hackerlara Karşı Uyardı: Olimpiyatları Hedef Alacaklar

9
3
0
0
0
Olimpiyat Oyunları daha yeni başlamışken FBI, yetkilileri siber güvenliklerinden emin olmaları üzere uyardı. Geçmişteki olaylardan örnekler veren FBI, saldırıların önlenmesi, önlenemezse de zararın en aza indirilmesi için neler yapılması gerektiğinden bahsetti.

Japonya’nın başkenti Tokyo’da gerçekleştirilen Olimpiyat Oyunları, 23 Temmuz 2021 tarihinde resmen başladı. Oldukça etkileyici bir törenle gerçekleştirilen açılışta Japonya kültüründen öğelere yer verildi. Bundan sonra ise ülkelerin sporcularını gördük. En son olarak meşalenin de yakılmasıyla hasret kaldığımız Olimpiyat Oyunlarının giriş kısmı tamamlandı.

Olaylar bu kadar renkli ve güzel ilerlerken FBI’dan bir uyarı geldi. Bu uyarıda FBI, Olimpiyat Oyunlarını hedef alan siber saldırılara hazırlıklı olunması gerektiğine vurgu yaparak saldırıların öncesinde ve sonrasında neler yapılması gerektiğini anlattı. İşte FBI’ın yaptığı uyarılar:

Saldırının gerçekleşeceğine dair kanıt yok, sadece tetikte olun:

Olimpiyat Oyunları

Oyunlar başlamadan önce duyurusunu gönderen FBI, Olimpiyat Oyunlarının belirsiz sayıda saldırının hedefi olabileceğini söyledi. Bunlar arasında DDoS saldırıları, Fidye karşılığında verileri esir tutan yazılımlar ve şifre çalma uygulamaları bulunuyor.

Ayrıca FBI bu saldırıların, etkinliğin canlı yayınlarını engelleyebileceğini ya da bu yayınları bozabileceğini söyledi. Bu saldırıların güvenlik alanında da sorun çıkarabileceğini söyleyen FBI, olimpiyatları hedef alan herhangi bir saldırıdan haberdar olmadığını fakat yetkili kişilerin ağ ve diğer dijital kaynakları konusunda dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. 

Bu yıl içinde Fujitsu gibi olimpiyatlarla ilişkili birçok firma, siber saldırılarla baş başa kalmıştı. Bu da FBI’ın önerisinin dikkate alınması gerektiğine dair bir işaret diyebiliriz. FBI bu konuda hem güvenlik hizmeti verenleri hem de kullananları ilgilendiren açıklamalar yapıyor.

Olimpiyat Oyunları

FBI, siber güvenlik hizmeti sunanların ve kullananların en güncel sürümleri kullandıklarından emin olmalarını ve yaygın VPN kullanımı nedeniyle ağ durumunu gerçek zamanlı olarak kontrol edip çok faktörlü kimlik doğrulaması kullanmalarını öneriyor.

Eğer oldu da saldırılar gerçekleşti ve değerli veriler alındıysa FBI, herhangi bir fidye ödenmemesini, çünkü bu fidyeyle verilerin kurtarılacağının garanti olmadığını söylüyor. Ayrıca karşı tarafa ödeme yapılmasının diğer kötü amaçlı kişileri de motive edeceğini söyleyen FBI, saldırılara maruz kalan kişilerin derhal bunu bildirmelerini öneriyor.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/fbi-warns-cybercriminals-are-set-to-target-the-olympic-games
9
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
3
0
0
0