Flight Simulator'un Kafa Karıştıran Steam'deki İade Konusu Çözüldü

41
14
6
0
0
Dün itibarıyla yayınlanan Microsoft Flight Simulator, pek çok oyuncu tarafından indirilmeye devam ediyor. Oyunu Steam üzerinden satın alan havacılık tutkunları, sadece 532 MB'lik indirmeden sonra ek içerik indirmesine başlıyorlar. Peki oyun içerisinden saatler süren bu indirme, Steam'deki iade hakkınızı nasıl etkiliyor?

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, havacılık tutkunlarının uzunca bir süre beklediği Microsoft Flight Simulator isimli yeni simülasyon oyununu dün itibarıyla oyuncuların beğenisine sundu. Özellikle de grafikleriyle benzersiz bir deneyim sunması beklenen bu simülasyon oyunu, milyonlarca oyuncu tarafından muhtemelen hala indirilmeye çalışılıyor. Çünkü Microsoft'un yeni simülasyonu, 127 GB gibi devasa bir boyuta sahip.

Microsoft'un havacılık tutkunlarını mest edecek yeni simülasyonuna, farklı kanallar üzerinden erişilebiliyor. Örneğin bu oyunu Microsoft Store ya da Steam üzerinden satın alarak deneyimleyebiliyorsunuz. Hal böyle olunca da bazı oyunseverler, oyunun yüksek boyutu nedeniyle bir soru işareti üzerinde yoğunlaştılar. Bu soru işareti, oyunun Steam'de nasıl iade edilebileceğiydi.

Microsoft Flight Simulator

Eğer Microsoft Flight Simulator'ü Steam üzerinden satın almaya karar verirseniz, minimum 349 TL'lik ödeme yaptıktan sonra sadece 532 MB'lik indirme yapmanız gerekiyor. Bu indirme, Microsoft Flight Simulator'ün istemcisi için gerekli. Oyunun 127 GB'lik toplam indirme dosyaları ise bu istemci üzerinden indiriliyor. Yani oyunu açtıktan sonra da indirme yapmaya devam ediyorsunuz.

Steam politikalarına göre bir oyunu satın aldıktan sonra iade etme hakkına sahipsiniz. Ancak bunun için belirli koşullar var. Örneğin satın aldığınız bir oyunu 2 saatten daha uzun süre oynarsanız, oyunu iade edemiyorsunuz. İşte bu durum, Microsoft Flight Simulator sahiplerinin kafasını karıştırıyordu. Çünkü 127 GB'lik dosya indirmesi muhtemelen 2 saatten uzun sürecekti. Şimdi Steam, bu konuyla ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Microsoft Flight Simulator

"Oyun içerisindeki indirme süresi, oynanış süresinden sayılmayacak"

Valve'ın pazarlama birimi Başkan Yardımcısı Doug Lombardi tarafından yapılan açıklamalarda, Microsoft Flight Simulator'ün içerik indirme süresinin oynanış süresine dahil olmayacağı ifade edildi. Lombardi, konuyla ilgili olarak Microsoft'la görüşmelerini sürdürerek daha iyi bir indirme deneyimi sunup sunamayacakları üzerinde çalıştıklarını vurguladı.

Lombardi, konunun detaylarına girmedi. Ancak Steam'de böyle bir şeyin nasıl mümkün olacağı şu an için bilinmiyor. Her olursa olsun bir oyuncu, Microsoft Flight Simulator'ü satın aldıktan sonra istemciyi çalıştırmak zorunda kalıyor. Ayrıca her oyuncu için 127 GB'lik indirme süresi de sahip oldukları internet bağlantısının kapasitesine göre değişiyor. İşte Steam'in tüm bunların üstesinden nasıl geleceği anlaşılabilmiş durumda değil.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/valve-says-the-time-it-takes-to-download-microsoft-flight-simulator-wont-affect-refund-requests/
41
14
6
0
0
Emoji İle Tepki Ver
41
14
6
0
0