Google, Android 10 Go ile İlgili Yeni Bilgiler Paylaştı

25
6
3
0
0
Google, giriş seviyesi Android cihazlar için çıkardığı işletim sistemi Android Go’nun Android 10 sürümüyle ilgili olarak bazı bilgiler paylaştı. Teknoloji devinden yapılan açıklamaya göre işletim sisteminin yeni sürümü daha hızlı ve daha güvenli.

Geçtiğimiz yıl, Android’in Go sürümü Pie ile birlikte çıkmıştı. Google, 1,5 GB’tan daha az RAM isteyen giriş seviyesi akıllı telefonlar için çıkaracağı işletim sisteminin son sürümüyle ilgili daha fazla detay paylaştı. Bu senenin sonbaharında gelecek olan Android 10’un Go sürümü 'daha hızlı ve daha güvenli' olacak.

Google’a göre Android 10’un Go sürümündeki uygulamalar, daha az güçlü Pie varyantına göre %10 daha hızlı çalışıyor. Açıklamada ayrıca hız ve güvenilirliğin de geliştirildiğinden bahsediliyor.

Güvenlik için Adiantum

Android Go

Güvenlik tarafına bakıldığındaysa Android 10 Go’da Google’ın bu senenin başlarında duyurusunu yaptığı, düşük seviye cihazlar için bir tür şifre yapısı olan Adiantum kullanılıyor. Bu yapı ayrıca kaynak zorlamalı cihazların performansını etkilemeden veri şifrelemesine de izin veriyor.

Bu arada Google, platformda bir durum güncellemesi paylaştı. Geçtiğimiz son 18 ayda, 500’den fazla üretici, 180’den fazla ülkede 1.600 Android Go sürümlü cihaz çıkardı. Ülkeler arasında Hindistan, Güney Afrika, Nijerya, Brezilya ve ABD yer alıyor. Ayrıca Go, giriş seviyesi Android cihazların %80’den fazlasını oluşturuyor.

Birçok Android Go, uygulama bazlı oluyor. Google Go’da yapay zekâdan gücünü alan sesli okuma özelliği ve Google Lens bulunuyor. Geçtiğimiz seneden bu yana en büyük duruyu ise Gallery Go oldu. Sadece 10 MB’lık bir boyuta sahip olan uygulama makine öğrenmeyle birlikte fotoğraflarınızı organize edebiliyor.

Kaynak : https://9to5google.com/2019/09/25/android-10-go-edition/
25
6
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
25
6
3
0
0