Google, Bireysel Kredi Uygulamalarını Play Store’dan Kaldırdı

11
6
3
2
1
Mali politikasını bu yılın başlarında yenileyen internet devi Google, 'aldatıcı veya zararlı' terimler barındıran bireysel kredi uygulamalarını Play Store’dan kaldırdı.

Google, kullanıcıları yanlış yönlendiren Android uygulamalarıyla savaşmaya devam ediyor. ABD’li şirket, yıllık faiz oranı yüzde 36 veya daha yüksek olan bireysel kredi uygulamalarının Google Play Store’dan kaldırıldığını açıkladı. 

Bir Google sözücüsü, konuya ilişkin The Wall Street Journal gazetesine verdiği demeçte, kullanıcıları sömüren ve yanlış yönlendiren kredi uygulamalarına karşı en ufak bir taviz verilmeyeceğini söyledi.

play store

Çevrimiçi Borç Verenler Birliği (OLA) CEO'su Mary Jackson, yasağın yasal operatörler ve yasal krediler arayan müşterilere zarar verdiğini savunarak, şirketlerin bu tarz uygulamalara izin vermesinin herhangi bir zararının olmadığını belirtti. Çevrimiçi finansal hizmetler topluluğunun üyelerini temsil eden bir endüstri birliği olan OLA, çevrimiçi borç veren işletmeler için en iyi uygulamaları ve standartları belirliyor. 

Google’ın aldığı bu kararın kullanıcılar tarafından nasıl bir tepkiyle karşılaşacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz; ancak Play Store’dan kaldırılan bu uygulamaların tamamen yasal olduğunu söylemekte fayda var. Sektörün bir diğer dev ismi Apple’ın bu konuda aldığı bir karar yok; ancak The Wall Street Journal, Cupertinolu şirketin bu konuyu mercek altına aldığını ve yakın zamanda Google ile benzer bir adım atabileceğini söylüyor. 

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/apps/news/google-play-store-shuts-out-payday-loan-apps-2116324
11
6
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
11
6
3
2
1