Google Duo'ya, Geceleri Daha İyi Görüntülü Görüşme Yapabileceğiniz Gece Modu Geldi

16
4
2
2
1
Yazılım devi Google, Pixel 3 telefonunu tanıttığı zaman daha önce hiçbir şirketin yapamadığı biçimde bir gece modunu kullanıcılarına sunmuş ve bu alanda bir ilk olmuştu. Şimdiyse Google, biraz daha ileri giderek canlı görüntülü konuşmalara gece modunu getirdi.

Yazılım denildiğinde akla gelen ilk şirket olan Google, kullanıcı deneyimini geliştirmek için çok ciddi yatırımlar yapıyor. Birçok insanın şikayet ettiği gece fotoğraflarının çok karanlık çıkması durumuna Night Sight özelliği ile hiç kimsenin tahmin etmediği bir şekilde çözüm getirmiş; ardından da Huawei ve Samsung gibi firmalar Google'ı takip etmişti.

Şimdi ise Google, blogunda yaptığı açıklamada gece özelliğini görüntülü konuşma uygulaması Google Duo'ya getirdiğini duyurdu. Böylece birisi ile canlı görüntülü olarak konuşurken ışıklandırmayı dert etmek zorunda kalmayacağız.

Google'ın gece yapılan görüntülü görüşmeleri oldukça farklı bir hale getiren özelliği:

Google, blogunda şöyle yazdı: "Google Duo'yu sürekli olarak iyileştirdiğimizden emin olmak için dünyanın dört bir yanından insanları, görüntülü aramada sevdikleriyle konuşurken karşılaştıkları zorlukları anlamak için ziyaret ediyoruz. Farklı kültür ve çevre fark etmeksizin herkesin ortak olarak şikayet ettiği bir sorun vardı: zayıf aydınlatma."

"Birçok yerde, aydınlatma olayı, insanların yüz yüze görüşmesini engelleyen ciddi bir zorluktur. Ampullerin veya elektriğin pahalı olduğu bölgelerde insanlar, evlerini tek bir ampulle aydınlatmak zorunda kalabilirler. Bununla beraber elektrik kesintilerine de özellikle akşamları birçok bölgede sık rastlanır. İnsanlar aileleriyle veya arkadaşlarıyla akşamları görüşmeye daha rahat vakit buldukları için de bu durum onların görüşmesini sıkıntıya sokar. Teknik hiçbir sorun olmasa dahi insanlar yatmadan önce birilerine iyi geceler demek de isteyebilirler."

"Bütün bu zorluklar, düşük ışık modunu Google Duo'ya getirmemizin sadece birkaç sebebi. Düşük ışık modu, aydınlatma koşulları iyi olmasa bile insanların birbirleriyle yüz yüze rahatça konuşmalarına yardımcı olur. Düşük ışık tespit edildiğinde, karşıdaki sizi daha net görsün diye otomatik olarak görüntünüzün ışıklandırılması iyileştirilecektir. Düşük ışık modu, bu hafta tüm dünyada Android ve iOS cihazlarına dağıtılmaya başlanacaktır." Siz de Google Duo'nun düşük ışık modunu test etmek isterseniz aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz. 

Kaynak : https://www.blog.google/products/duo/low-light-mode/
16
4
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
16
4
2
2
1