Google, Evden Çalışma Tarihini Temmuz 2021'e Uzattı

19
2
2
1
1
ABD merkezli arama ve teknoloji devi Google, koronavirüs salgını sebebiyle getirdiği evden çalışma kuralının süresini uzattı. Şirket, yaptığı açıklamada evden çalışma kuralının Temmuz 2021'e kadar devam edeceğini duyurdu.

Bu senenin başlarında patlak veren koronavirüs salgını, gündelik hayatı olumsuz etkilerken bir yandan da iş dünyasında değişikliklerin yaşanmasına sebep oldu. Bu değişikliklerden bir tanesi de evden çalışmaya geçilmesiydi.

Teknoloji dünyasında yer alanlar da dâhil olmak üzere dünya genelinde birçok şirket çalışanlarını evlerine göndererek evden çalışma sistemine geçti. Ancak salgına halen bir çare bulunamaması, özellikle virüsün her geçen gün daha da fazla kişiye bulaştığı ülkelerdeki şirketlerin bu sistemi devam ettirmesine neden olacak gibi duruyor.

Google, evden çalışma süresini önümüzdeki seneye kadar uzattı

google

The Street'te yer alan habere göre ABD merkezli arama devi Google, evden çalışma kararını önümüzdeki sene temmuz ayına kadar uzatma kararı aldı. Teknoloji dünyasının en büyük şirketlerinden bir tanesi olan Google'ın 200 binden fazla çalışanı bulunuyor.

Evden çalışma kuralını uzatan tek şirket Google da değil. Dünyanın en zengin insanı olan Jeff Bezos'un CEO'su ve kurucusu olduğu Amazon, evden çalışma kuralını en az Ocak 2021'e kadar uzattı. Şirket, ayrıca gerekli olmayan iş seyahatlerini de yılsonuna kadar kısıtlamayı planlıyor.

twitter

Microsoft, mayıs ayında yaptığı duyuruda çalışanlarına ekim ayına kadar evden çalışma seçeneği sunarken bazı şirketler bu sürenin bir hayli uzun olduğu seçenekler sundu. Twitter, bu sene başında yaptığı duyuruda çalışanlarının isterlerse "sürekli olarak" evden çalışmaya devam edebileceklerini açıklamıştı. Bir diğer sosyal medya devi Facebook ise çalışanlarının %50'sinin önümüzdeki 5 ila 10 yıl boyunca uzaktan çalışabileceklerini duyurmuştu.

Apple ise ABD'deki ofislerinde yılsonuna kadar geri dönüş olmayacağını açıklamıştı. ABD, şu an dünyada salgından en çok etkilenen ülke konumunda bulunuyor. Toplamda 16 milyonu aşkın vaka sayısının 4'te 1'i ABD'de bulunuyor. Toplam 649 binden fazla can kaybının da 6'da 1'i ABD'de meydana geldi.

Kaynak : https://www.thestreet.com/investing/google-extends-work-from-home-order-until-july-2021
19
2
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
19
2
2
1
1