Google, Fotoğraflar Uygulamasına Alternatif Olan Gallery Go'yu Duyurdu

14
8
1
0
0
Google, fotoğraflar uygulamasına çevrimdışı alternatif olarak 10 mb boyutlu yeni bir uygulama tanıttı. Uygulamanın adı Gallery Go oldu.

Google, akıllı özelliklere sahip ancak akıllı olmayan telefonların ne kadar önemli olduğunun farkında. Firma bu nedenle KaiOS’a ciddi bir yatırım yapmıştı. Google, genel olarak daha basit cihazlara ya da giriş seviyesi telefonlara yönelik yatırımlarını sürdürüyor.

Firma, şimdi de internet bağlantısı gerektirmeyen, oldukça basit bir fotoğraf düzenleme uygulaması tasarladı. Gallery Go adlı uygulama, Fotoğraflar özelliğinde olduğu gibi makine öğrenmesini kullanarak fotoğrafları kategorize etmeyi ve incelemeyi sağlıyor. 

google

Bu uygulama, teknik olarak Fotoğraflar uygulamasının daha hafifletilmiş versiyonu. Hemen her büyük uygulama üreticisi, çok işlem isteyen ve çok alan kaplayan uygulamalarının bir lite versiyonunu üretiyor. Özellikle büyümekte olan ekonomilere yönelik üretilen telefonlarda bu tür uygulamalar sık sık karşımıza çıkıyor. Google, Android işletim sisteminin Android Go adlı daha basit ve temel bir versiyonunu da geliştiriyor.

Uygulamayı, Google Play Store’dan indirmek mümkün. Oreo 8.1 ve üstü işletim sistemine sahip bütün cihazlar bu uygulamayı sorunsuz olarak kullanabiliyor. Uygulamayı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

Google, uygulama için bir de tanıtım videosu yayınladı. Videoyu aşağıda görebilirsiniz. 

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/7/24/20708261/gallery-go-google-photos-app-10mb-developing-markets-offline-image-editing-organizing
14
8
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
14
8
1
0
0