Google Mobil Uygulamasının Tasarımı Değişiyor: Yeni Tasarım Böyle Görünecek

16
4
1
1
0
Google, mobil uygulamasının arayüzünü Material You tasarımıyla değiştirmeye başlıyor. Yeni tasarım, uygulamanın beta sürümünde kendisini gösterdi.

Google’ın 2021 yılında tanıttığı yeni Material You tasarımı, şirketin ve Android işletim sistemindeki uygulamaların büyük bölümüne yansımaya başladı. Google, son olarak kendi mobil uygulamasını da güncelliyor.

Google uygulaması, son güncellemeyle birlikte Material You tasarımını taşıyan bir arayüze kavuştu. Uygulamada küçük ancak birleştiğinde deneyimi değiştiren tasarım değişiklikleri yapıldı.

İşte yeni Google uygulaması:

  • Sol: Şu anki tasarım, Sağ: Material You

Uygulamada gözle görülebilen en büyük değişiklikler, alt menüde bulunduğunuz sayfayı temsil eden pil şeklindeki mavi kutucuk oldu. Bunun dışında uygulamanın Ayarlar sekmesinde metinler ve kategoriler görsel olarak birbirinden daha ayırt edilebilir hale geldi.

google

Bir diğer büyük değişiklik ise yine Ayarlar sekmesinde bulundu. Google, özellikle AMOLED ekrana sahip kullanıcıları sevindirecek şekilde tasarımı tamamen siyah arkaplan ile kapladı.

Material You tasarımı, Google uygulamasının son beta sürümünde (14.4) kullanılabilir oldu. Tasarımın önümüzdeki günlerde tüm kullanıcılar için yayınlanması bekleniyor.

Kaynak : https://9to5google.com/2023/01/26/google-app-material-you-redesign-2/
16
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
16
4
1
1
0