Google'ın Yıllar Sonra Duyurduğu İlk Tablet 'Pixel Tablet' Tanıtıldı: İşte Özellikleri ve Fiyatı

5
3
2
2
1
Google'ın bir süredir üzerinde çalıştığı "Pixel Tablet" modelini tanıttı. İşte iPad'e rakip olacak cihazın özellikleri ve fiyatı.

ABD merkezli teknoloji devi Google, bir süredir yeni bir tablet üzerinde çalışmalarını sürdürüyordu. An itibarıyla bu tablet, pek çok özelliği ile gün yüzüne çıktı. Şirket, bugünkü I/O etkinliğinde cihazı resmen tanıttı.

Peki Google'ın "Pixel Tablet" olarak isimlendirdiği bu ürün tüketicilere neler sunacak? Gelin hep birlikte Google'ı tablet pazarına geri sokacak yeni modeline yakından bakalım.

Karşınızda Google Pixel Tablet!

Google Pixel Tablet

Google Pixel Tablet, 10,95 inç boyutunda olacak ve tüketiciye 2560 x 1600 piksel çözünürlük sunacak. 500 nit parlaklık değeri vadeden tabletin üst çerçevesindeki selfie kamerası ise 8 MP çözünürlük sunacak. Tablette görüntülü görüşmelerin en iyi şekilde yapılabilmesi için üç adet mikrofon bulunacak. Google Pixel Tablet, arka kısmında da 8 MP çözünürlük sunan bir kameraya ev sahipliği yapacak. Cihaz, koyu yeşil, beyaz ve açık pembe renkleriyle gelecek.

Google, tabletin hoparlör yuvasıyla bir tabletin yanı sıra akıllı ekran görevi göreceğini de ekledi. Bu şekilde kullanıcılar, evlerini cihazdan yönetebilecek, sesli asistandan yararlanabilecek ve birçok uygulamaya erişerek ihtiyaçlarını giderebilecek. Ayrıca birden fazla kullanıcı Pixel tablete erişebilecek ve kendi hesabından cihazı kullanabilecek.

Pixel tablette Chromecast de yerleşik olarak gelecek. Bu şekilde kullanıcılar, birkaç tıkla telefonlarından müzik, video gibi birçok şeyi tableti ekranına aktarabilecek. Pixel tablet, Chromecast özelliğine sahip ilk tablet olarak da kayıtlara geçti.

Google'ın Pixel telefonlarda kullandığı yüksek pil ömrü ve yapay zekâ odaklı Tensor G2 işlemcisi bu tablette de bulunacak. 8 GB RAM kapasitesine sahip olan tabletin 256 GB'ye kadar depolama alanı bulunacak. Pixel Tablet'in 27 Wh kapasiteli bataryası ise 12 saate kadar kesintisiz video oynatmaya imkan tanıyacak. USB Type-C 3.2, Wi-Fi 6 ve Bluetooth 5.2 gibi bağlantı seçeneklerinin bulunacağı tablet, akıllı kalem desteği de sunacak.

Google Pixel Tablet teknik özellikleri:

Google tablet

Ekran 11 inç, 2560 x 1600 piksel, 500 nit, LCD
İşlemci Tenor G2
RAM 8 GB (LPDDR5)
Depolama 128-256 GB (UFS 3.1)
Ön Kamera 8 MP
Arka Kamera 8 MP
Batarya 27 Wh

Google Pixel Tablet fiyatı

Google, yeni tabletinin beklenenden daha düşük bir fiyata, 499 dolardan başlayan fiyatlarla satılacağını açıkladı. Bu fiyatın içinde şarj yuvası da dahil olacak.

 

5
3
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
5
3
2
2
1