Yakında Türkiye'ye Gelecek Olan HBO Max, Personellerinin %70'ini İşten Çıkarabilir: Peki Neden?

21
2
2
2
0
Ünlü dizi ve film platformları HBO Max ve Discovery+’ın büyük bir yeniden yapılandırılmaya gitmesi beklenirken ayrıca HBO Max’in giderleri en aza indirmek için işten çıkarma yapabileceği de iddia edildi.

Yakın zamanda Türkiye’de yayın hayatına başlaması beklenen ancak yapılan açıklamalardan sonra ülkemizdeki faaliyetlerini durdurduğu kesinleşen HBO Max’in, Warner Bros. Discovery çatısı altında Discovery+ ile birleştirilme çalışmaları sürüyor. Bu sürecin bir parçası olarak, Kuzey ve Orta Avrupa'da HBO Max için orijinal programlama çalışmaları da durdurulmuştu.

Warner Bros.’un önemli bir satın alma işleminin ardından Discovery, Hollywood’un yaratıcı yönünü ve finansal istikrarını yeniden düzenlemek için önemli adımlar attı. Şirketin ilk üç aylık kazanç raporuyla ilgili ortaya atılan iddialardan sonra şimdi de İcra Kurulu Başkanı David Zaslav'ın kısa bir süre içinde HBO Max ve Discovery+ platformlarının büyük bir yeniden yapılandırmaya gideceğine dair bir açıklama yapması bekleniyor.

Yeniden yapılandırma adı altında işten çıkarmalar olabilir

hbo max

HBO Max'in, HGTV, Discovery Channel ve daha fazlasına adanmış bir akış platformu olan Discovery+ ile birleşme öncesinde platformda düşük performans gösteren sayısız akış dizisini ve filmi kaldırdığı iddia ediliyor. Ayrıca bu birleşme ve yapılandırma için HBO Max’in geliştirme personelinin %70'ini işten çıkarabilir.

HBO Max'in DCEU ve DC film evreninin evi olduğu ve Yüzüklerin Efendisi serisinin merkezi olduğu göz önüne alındığında, bütün bu gelişmelerin son zamanlardaki vergi silme çabaları nedeniyle gerçekleşmiş olabileceği de iddia ediliyor.

Kaynak : https://twitter.com/discussingfilm/status/1554898759196315648?s=21&t=ZzreRX79aZPH4dRpxspeXw
21
2
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
21
2
2
2
0