Antalyalı Bir Adam, Hiç Gitmediği İstanbul'da 20 Kez Trafik Cezası Yedi

80
21
15
5
2
Antalya'da yaşayan Hüseyin Şallı isimli bir vatandaş, hiçbir zaman gitmediği İstanbul'da 20 farklı trafik cezası yediğini öğrendi. İkiz plaka yöntemine kurban gitmiş gibi görünen vatandaş, bunun nasıl olduğunu anlamadığını ve kendini tuhaf hissettiğini söylüyor.

Zaman zaman duyduğumuz "hiç gitmediği yerden trafik cezası yedi" haberlerine bir yenisi daha eklendi. Yaşamını Antalya'da sürdüren ve çiftçilikle uğraşan Hüseyin Şallı isimli bir vatandaş, İstanbul'a hiçbir şekilde gitmemiş olmasına rağmen 20 adet trafik cezası yedi. Şallı, "klon araç" yöntemiyle zarara uğratılmış gibi görünüyor.

07 SU 545 plakalı bir Tofaş'a sahip olan çiftçi, tam 3 ay içerisinde 20 adet trafik cezası tebligatı almış durumda. Bunların genel olarak ücretli otoyollara cezalı giriş kaynaklı olduğunu belirten vatandaş, gelen cezaların iptal edilmesi için savcılığa başvuru yapmış durumda. Yaşadığı sorunla ilgili açıklamalarda bulunan vatandaş, kendini tuhaf hissettiğini söylüyor.

Gelen cezaların bir bölümünü gösteren ekran kaydı

Trafik cezası

İstanbul'a hiç gitmediğini, cezaların nasıl geldiğini anlamadığını söyleyen talihsiz vatandaş, geçmediği yollardan geçmiş gibi göründüğünü belirtiyor. 07 SU 545 plakalı Tofaş'ı ile Antalya dışına hiç çıkmadığını ifade eden çiftçi, neden böyle bir şey olduğuna anlam getiremiyor. Az önce de belirttiğimiz gibi Hüseyin Şallı, klon araç yöntemine kurban gitmiş gibi görünüyor. Peki bu yöntem nedir ve nasıl işliyor?

İkiz plaka olarak da bilinen bu yöntem, bir araca ait plakanın, o aracın tipiyle aynı olan başka bir araca yasa dışı şekilde takılması anlamına geliyor. Antalyalı vatandaşın yaşadığı olayı izah edecek olursak; İstanbul'da yaşamını sürdüren beyaz Tofaş sahibi bir kişi, aracına 07 SU 545 plakasını takıp geziyor. Araç, renk ve tasarım açısından gerçek, plaka açısından sahte olduğu için de yaşanan cezalar gitmesi gereken kişiye değil, Antalya'daki çiftçiye gidiyor. Son yıllarda bu tür olaylar ne yazık ki çoğalmaya başlamış durumda...

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/turkiye/hic-gitmedigi-istanbuldan-20-farkli-trafik-cezasi-geldi,yj8oZtvbsUyf-HaZIdq7aQ
80
21
15
5
2
Emoji İle Tepki Ver
80
21
15
5
2