Toyota Türkiye CEO'sundan ÖTV Açıklaması: Zaten Düşürülmeyecek, En Azından Yükselmesin

106
42
13
5
4
Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt, Türkiye'deki otomobil sektörünü değerlendirdi. Kur fiyatları ve vergi yükü nedeniyle bir ay sonrasının fiyatlarını bile tahmin edemediklerini söyleyen Bozkurt, ÖTV'nin düşürülmesi gerektiğini ancak bunun mümkün görünmediğini açıkladı. Bozkurt'a göre şu sıralar, ÖTV artmasın yeter...

Türkiye'nin en azından bir yıldır en fazla konuşmakta olduğu meselelerin başında otomotiv sektöründe yaşanan fiyat artışı geliyor. Dolar kurunun etkisi ve vergi yükü nedeniyle giderek artan otomobil fiyatları, yeni bir araç hayali kuran vatandaşların umutlarını giderek tüketiyor. Ayrıca temmuz ayında otomobil fiyatlarına özellikle ikinci elde yüzde 8 civarında daha zam gelmesi de bekleniyor. Yaşanan durumu değerlendiren Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt, yüksek fiyatların bir süre daha devam edeceğini belirtti.

Ali Haydar Bozkurt tarafından yapılan açıklamalara göre otomobil sektörünü en çok yaralayan şey, vergi yükü. Artık bir ay sonrası için bile fiyat öngörüsünde bulunamadıklarını ifade eden Bozkurt, zaten yüksek olan fiyatlara eklenen vergilerle vatandaşın belinin büküldüğünü, otomobil almak isteyen tüketicinin istemese de vazgeçmek zorunda kaldığını belirtiyor. 

"ÖTV indirimi beklesek de gerçekleşecek gibi durmuyor"

ÖTV indirimi haberi

Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt'a göre fiyatların düşmesi için ÖTV indirimi şart. Bunun sektöre can vereceğini ve fiyatları çok ciddi şekilde etkileyeceğini söyleyen Bozkurt, ne yazık ki böyle bir şeyin gerçekleşeceğine pek de inanmıyor. Hatta Bozkurt'un temennisi, mevcut ÖTV oranlarının artmaması...

Bu arada, geçtiğimiz dönemde sizlerle paylaştığımız bir içeriğimizde, taksit ve kredi vadelerinin düşürüldüğünü açıklamıştık. Ali Haydar Bozkurt, BDDK'nın aldığı bu kararı da değerlendirdi. Toyota Türkiye CEO'su, bu kararın etkisinin kısa vadede görüleceğini söyledi. Özellikle de lüks olmayan otomobillerin yarı yarıya nakit ve kredi ile satın alındığını aktaran Bozkurt, satışların düşebileceğini ifade etti.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2021/otomotiv/otomotivciler-otv-indiriminden-umutsuz-6534175/
106
42
13
5
4
Emoji İle Tepki Ver
106
42
13
5
4