Huami, Fiyatlarıyla Eleştirilmesi Muhtemel Akıllı Saatlerini Duyurdu

17
6
4
2
0
Huami, düzenlediği bir etkinlikte iki yeni akıllı saat duyurdu. "Zepp E Square" ve "Zepp E Circle" olarak isimlendirilen akıllı saatler, tüketicilerin neredeyse her ihtiyacını karşılayacak türden. Bugün itibarıyla satın alınabilen saatler, fiyatlarıyla kafa karıştıracak gibi görünüyor.

Xiaomi'nin desteklediği teknoloji üreticilerinden bir tanesi olan Huami, düzenlediği bir etkinlikte iki yeni akıllı saat modeli duyurdu. "Zepp E Square" ve "Zepp E Circle" olarak isimlendirilen bu akıllı saatler, temelde aynı özelliklere sahip olsalar da tasarımlarıyla birbirlerinden ayrılıyorlar. Huami'nin yeni akıllı saatleri, kullanıcılara etkileyici özellikler sunuyor.

Zepp E Square ve Zepp E Circle, bir akıllı saatte var olması gereken neredeyse tüm özelliklere sahip. Örneğin kalp atışı izleme, detaylı uyku takibi, 11 farklı spor aktivitesinin yönetimi, kandaki oksijen miktarının ölçümü (SpO2) gibi özellikler, bu akıllı saatlerde aktif olarak kullanılabiliyor. Ayrıca bu akıllı saatler 5 ATM su basıncına dayanıklı. Stres ölçümü de yapabilen akıllı saatler, ne yazık ki yerleşik GPS özelliğine sahip değiller.

Karşınızda Zepp E Square ve Zepp E Circle

Huami

Kare tasarıma sahip olan akıllı saat, 348 x 442 piksel çözünürlük sunan 1,65 inç büyüklüğünde AMOLED ekrana sahip. Dairesel yapıdaki varyantsa 1,28 inç büyüklüğünde ve 416 x 416 piksel çözünürlük sunuyor. Her iki akıllı saati de paslanmaz çelik gövdeyle destekleyen mühendisler, farklı zevklere sahip olan tüketiciler için farklı tasarımlara sahip kordonlar sunuyorlar.

Huami'nin yeni akıllı saatleri, 188 mAh kapasiteli bataryaya sahipler. Şirket, bu bataryanın kullanıcılara 1 hafta kullanım imkanı sunduğunu söylüyor. Eğer bazı özellikler kapatılırsa, kullanım süresi iki haftaya kadar çıkabiliyor. Saatin alt kısmına iki manyetik pin ekleyen geliştirici ekip, saatlerin bu pinler aracılığıyla şarj edilmesini sağlıyorlar.

Huami

Huami'nin yeni akıllı saatleri, Wear OS işletim sistemine sahip değiller. Şirket, bunun yerine Zepp olarak isimlendirilen özel bir işletim sistemi kullanıyor. Bu işletim sistemi, kullanıcılara 5 adet farklı tema sunuyor. Dileyen kullanıcılar, Google Play Store'da bulunan Zepp isimli uygulamayı indirerek daha fazla ekran temasını kullanabiliyorlar.

Bu arada Huami, kısa bir süre önce Google Play Store'daki Amazfit isimli uygulamayı "Zepp" olarak değiştirdi. Bu da şirketin Xiaomi olmadan yeniden yapılandırılmaya çalışıldığı spekülasyonlarına neden oldu. Yeni akıllı saatlerin duyurulduğu etkinlikte bu konuya değinen yetkililer, Huami, Amazfit ve Zeep markalarının yan yana olmaya devam edeceklerini vurguladılar. Peki Huami'nin yeni akıllı saatlerinin fiyatı ne olacak? Dilerseniz şimdi de bu sorunun yanıtına bakalım.

Huami

Her iki tasarım için de aynı fiyat

Huami tarafından yapılan açıklamalara göre şirketin yeni akıllı saatlerine bugün itibarıyla erişilebiliyor. Ürünü satın almak isteyen tüketicilerinse 249 dolar (yaklaşık 1,850 TL + vergiler) ödeme yapmaları gerekecek.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2020/09/02/huami-amazfit-zepp-e-square-and-zepp-e-circle-smartwatch/
17
6
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
17
6
4
2
0