Huawei'ın Başı Sadece ABD'yle Dertte Değil: İşte Şirketin Yasaklı Olduğu Tüm Ülkeler

81
38
32
15
15
ABD hükümetinin, ABD şirketlerinin Huawei ile iş yapmasını yasaklaması muhtemelen yılın haberi. Bu yaptırım yüzünden çoğu şirket Huawei ile olan bağlarını kopardı ancak bu yasaklamaları uygulayan şirketler yalnızca ABD şirketleriyle sınırlı değil.

Trump yönetiminin 15 Mayıs’ta yürürlüğe koyduğu kararla beraber Huawei, hiçbir ABD şirketinin iş yapamayacağı karalisteye girdi. Google, Intel, Qualcomm gibi şirketlerin dahil olduğu Huawei’yi veto eden şirketlerin sayısı gün geçtikçe artıyor ve görünüşe bakılırsa ABD, Huawei’yi veto eden tek ülke değil. 

İşte Huawei İle İş Yapılmasını Yasaklamış Ülkeler

ABD’ye ek olarak, Avusturalya, Yeni Zelanda, Japonya ve Tayvan da Huawei ürünlerini yasaklayan ülkeler arasına girdi. Ayrıca birçok ülke de Huawei’ye karşı harekete geçmeye başladı. İngiltere, şirketin 5G şebekelerini yerleştirmesine izin verip vermeyeceğini tartışıyor. 

Danimarka, İsveç ve Hollanda gibi bazı Avrupa ülkeleri, hangi yasakları uygulayabileceklerini tartışmakta. Ayrıca Hollanda’da telekomünikasyon sağlayıcısı KPN, Huawei’yi 5G ağından çıkardı. Ancak Huawei’yi destekleyen ülkeler de var. İtalya, Brezilya, Güney Afrika, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye, Huawei’yi kısıtlamayacaklarını açıkladı. 

Kaynak : https://www.androidpit.com/complete-list-of-countries-that-have-vetoed-huawei
81
38
32
15
15
Emoji İle Tepki Ver
81
38
32
15
15