e-Devlet'ten "E-Devlet Verileri Sızdırıldı" İddiaları Hakkında Resmî Açıklama

96
15
14
0
0
E-Devlet’in hacklendiği iddialarının ardından e-Devlet ve İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından iddialar hakkında açıklamalar yayımlandı.

12 Nisan tarihinde akşam saatlerinde Twitter’da dolaşan bir dedikodu, herkesi korkuttu. İddiaya göre e-Devlet’in veri tabanı hacklendi ve kullanıcıların güncel adres bilgilerinden tutun da kimlik fotoğraflarına kadar pek çok bilgi hackerların eline geçti.

Sosyal medyada Mesut Çevik ve İbrahim Haskoloğlu gibi pek çok önemli isim bu hack iddiasını destekleyecek kanıtları takipçileri ile paylaştı. İddiaların ardından resmi mercilerin açıklamaları gecikmedi. Önce İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, ardından da e-Devlet'ten bu iddialara ilişkin açıklama geldi.

e-Devlet Kapısı iddiaları yalanladı:

edevlet

İçişleri Bakanlığı hack iddialarını yalanladı

İçişleri Bakanlığı tarafından Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü (NVİGM) resmi Twitter hesabından paylaşılan açıklamada, sosyal medyada dönen iddiaların asılsız olduğu açıklandı. Açıklamada ayrıca 3 ay önce yapılan bir operasyonda bu tür paylaşımların dolandırıcılık yöntemlerinde kullanıldığı ve NVİGM’nin veri tabanında herhangi bir zafiyet bulunmadığı da belirtildi.

NVİGM veri tabanında çipli kimlik görsellerinin bulunmadığı ve bu iddialara yayan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacağı da açıklamada yer alan bilgiler arasında.

96
15
14
0
0
Emoji İle Tepki Ver
96
15
14
0
0