Kaliteli Bir Instagram Profil Düzenine Sahip Olmak İsteyenler İçin 7 Uygulama

36
20
11
5
5
Dünyanın en popüler platformlarından olan Instagram'da, son yılların en popüler furyası "Grid". Paylaşımlarınızı belirli bir düzene oturtmanızı sağlayan bu özellikle ilgili kullanabileceğiniz 7 uygulamayı sizlerle paylaşıyoruz.

Instagram, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de popülaritesi yüksek olan bir platform. Esas amacı fotoğraf ve kısa videolar paylaşmak olan bu platform, artık hayatımızın o kadar önemli bir bölümünü kaplar hale gelmiş durumda ki kullanıcılar, yaşadıkları her saniyeyi Instagram üzerinden paylaşmak istiyorlar. Sadece gönderi paylaşmakla da yetinmeyen kullanıcılar, fotoğraflarının en çok beğeniyi alabilmesi için elinden gelen her şeyi yapıyorlar.

Kullanıcıların paylaşımlarının daha çok beğenilmesi için yaptıkları en temel şeylerden bir tanesi de filtre uygulamak. Hatta kullanıcılar çoğu zaman, birden fazla fotoğrafını tek bir kare haline çevirerek Instagram'da paylaşımlar yapıyorlar. Tüm bunlara ek olarak bazı kullanıcılar ise, "Grid" isimli bir teknikle Instagram profillerini çok daha büyük bir uyum içerisinde takipçilerine sunuyorlar. Şimdi sizlerle, Grid düzeni yapmanızı sağlayacak 7 uygulamayı inceleyeceğiz.

Instagram

Instagram'da Grid yapmanızı sağlayan 7 uygulama

UNUM

UNUM

UNUM fazlasıyla basit ancak bir o kadar da etkili bir uygulama. Bu uygulamayla kendinize özel görsel tasarımlar oluşturabiliyorsunuz, zamanlayıcılar ekleyebiliyorsunuz ve otomatik etiketler hazırlayabiliyorsunuz. Bu uygulama sayesinde Instagram profiliniz yeni bir boyut kazanacak.

Feedle

Feedle

Feedle, benzerleri gibi Grid oluşturmanızı ve Instagram gönderilerinize daha fazla hakim olmanızı sağlıyor. Ancak bununla da yetinmeyen uygulama, gönderilerinizin detaylı analizlerini de yapıyor ve bu sayede profil gelişiminizin ne düzeyde olduğunu takip edebiliyorsunuz. 

Planoly

Planoly

Planoly uygulaması da benzerleri gibi çalışıyor. Ancak bu uygulamanın diğerlerinden farkı, özel bir masaüstü sürümünün de bulunuyor olması. Bu sayede uygulamayı bilgisayarınız aracılığıyla da kullanabiliyorsunuz. Ayrıca bu uygulama üzerinden oluşturduğunuz fotoğrafları e-posta aracılığıyla da paylaşabilir ve yakın dostlarınızın fikirlerini kolaylıkla alabilirsiniz.

Feedr

Feedr

Feedr basit, kolay ve hızlı bir uygulama. Öyle ki bu uygulama aracılığıyla Instagram profilinizi dilediğiniz gibi düzenleyebiliyorsunuz. Ayrıca Feedr'ın geliştiricileri, uygulamayı mümkün olan en hafif halinde sunabilmek için gereksiz olan hiçbir şeyi bulundurmuyorlar. Bu da hem performans hem de depolama alanından tasarruf sunuyor.

Preview

Preview

Instagram profilinizi geniş kapsamlı yönetebileceğiniz bir uygulama daha; Preview. Öyle ki bu uygulama ile içeriklerinizi kolaylıkla düzenleyebiliyor, etiketler oluşturabiliyorsunuz. Masaüstü sürümü de bulunan uygulamanın dikkat çekici özelliklerinden bir tanesi ise Dropbox hesabınızdaki gönderileri kolayca paylaşabilmeniz.

Mosaic

Mosaic

Mosaic uygulaması da çeşitli detaylara sahip olan bir uygulama. Instagram'a yükleyeceğiniz fotoğrafları öncesinde filtreleyebilmenize yarayan bu uygulama, Instagram profilinizin de daha düzenli görünmesine yardımcı oluyor.

Plann

Plann

Şu an için sadece iOS platformunda ve masaüstü sürümde kullanılabilen Plann, kısa bir süre sonra Android kullanıcılarının da hizmetine sunulacak. Plann, paylaşımlarınızı düzenlemenize imkan verdiği gibi profilinizi yönetmenizi ve içeriklerinizin analizini görmenizi de sağlıyor. 

Eğer sizlerde hem daha iyi bir Instagram deneyimi yaşamak hem de Instagram profilinizi yüksek bir kalitede sergilemek isterseniz, bu uygulamalardan herhangi bir tanesini tercih edebilirsiniz.

Kaynak : https://www.bustle.com/p/how-to-preview-your-instagram-grid-before-posting-a-photo-19275453
36
20
11
5
5
Emoji İle Tepki Ver
36
20
11
5
5