Facebook, WhatsApp'taki Bir Özelliği Instagram'a Getiriyor

112
25
19
17
12
Sosyal medya devi Facebook, bildiğiniz üzere hem Instagram'ın hem de mesajlaşma platformu WhatsApp'ın sahibi... Tüm uygulamalarına Hikayeler gibi ortak özellikleri getiren Facebook, şimdi de WhatsApp'da bulunan bir özelliği Instagram'a uyarlıyor.

Facebook, 5 milyardan fazla yüklenen en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp ve 1 milyardan fazla indirme sayısına sahip Instagram’ın da sahibi konumunda bulunuyor. Kendi ana uygulamasıyla birlikte toplam 3 popüler platforma sahip şirket, Hikayeler gibi çeşitli özelikleri tüm uygulamalarında kullanmaya özen gösteriyor.

Şirket, bu kadar çok popüler platforma sahip olduğu için bir platformun sahip olduğu özelliği bir diğerine rahatlıkla aktarabiliyor. Facebook, işte bu özellik geçişlerinden bir tanesini daha gerçekleştiriyor. WhatsApp'daki popüler bir özellik şimdi de Instagram'a geliyor.

Instagram’a sohbet sabitleme özelliği geliyor:

instagram yorum sabitleme

Hâlihazırda WhatsApp’ta olan bir özellik, kullanıcı deneyimini kolaylaştırmak için biraz daha değiştirilmiş bir şekilde Instagram’a geliyor. Instagram’a gelecek olan bu özellik, WhatsApp’ta da yer alan ve istediğiniz bazı sohbetlerinizi sabitleyebilme özelliğinin bir benzeri oldu. Özelliği ilk keşfeden kişi ise teknoloji dünyasının tersine mühendislik konusunda bilinen isimlerinden Jane Manchun Wong oldu.

Instagram’a gelecek olan bu özellikle birlikte yorumlar sabitlenebilecek ve sayfa sahipleri, dikkatleri o yorumlara çekebilecek. Sabitlenen bu yorumlar daha görünür olabilecekler, ayrıca isterseniz kendi yorumlarınızı isterseniz de başkalarından gelen yorumları sabitleyebileceksiniz.

Bu özellik Instagram için yeni olsa da farklı platformlar da bu özelliği uzun süredir kullanıyordu. Örneğin YouTube, kanal sahiplerinin, videolara gelen yorumların diğerleri tarafından da görülebilmesi için sabitlenmesine izin veriyordu. Peki, siz Instagram’a gelecek olan bu özellikle ilgili olarak ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.digitalinformationworld.com/2020/04/instagram-test-the-ability-to-pin-comments.html
112
25
19
17
12
Emoji İle Tepki Ver
112
25
19
17
12