iOS 15'te Olmasa da iOS 16'da Mutlaka Olması Beklenen 5 Özellik

39
12
7
2
1
Apple, iOS 15'in ilk açık beta sürümünü kısa süre önce yayınladı. iOS 15'in kararlı sürümünün yayınlanmasına daha aylar olmasına rağmen iOS 16 için konsept özellikler şimdiden ortaya çıkmış durumda.

Apple, henüz mobil işletim sistemi iOS'un en güncel sürümü olan iOS 15'i bile yayınlamamış olabilir. Ancak bu, gelecek yıl duyurulacak ve kullanıcıların hizmetine sunulacak iOS 16'dan beklentileri şimdiden sıralamak için engel değil Hemen aşağıda yer alan ekran görüntüleri, Apple'ın iOS 15'te üzerinde çalıştığı özelliklerden de ilham alınarak iOS 16'te gelebileceği düşünülerek oluşturuldu.

9to5Mac tarafından paylaşılan iOS 16 konsepti, kullanıcılar için benzersiz ya da devrimsel özellikler sunmuyor. Bunun yerine mevcut özelliklerin iyileştirilmesi ya da değiştirilmesiyle daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunulabilmesi hedefleniyor. 

Etkileşimli widgetlar

etkileşimli widget

Etkileşimli widget özelliği, uygulamaların belirli özelliklerini uygulamayı açmaya bile gerek kalmadan kullanabilmeyi mümkün kılıyor. Örneği; yukarıdaki ekran görüntüsünde de görebileceğiniz gibi telefonunuzun ana ekranı açıkken sesli notlar kaydedebilirsiniz. Ya da yine ana ekrandayken HomeKit uygulamasının widgetı üzerinden sahne değiştirebilirsiniz.

Handoff ve Siri ile AirPlay

Handoff ve Siri ile AirPlay

Handoff ve Siri ile AirPlay, yalnızca basit bir Siri komutu ile medyaları istediğiniz cihazda oynatmanızı mümkün kılabilir. Örneğin; "Hey Siri, bunu AirPods'ta çal" diyerek istediğiniz şarkının yalnızca AirPods'ta çalınmasını sağlayabilirsiniz.

Uygulama kitaplığı için ana ekran düğmesi

Uygulama kitaplığı için ana ekran düğmesi

Uygulama kitaplığı özelliği kullanıcılar tarafından sevilmiş olsa da ulaşmanın bir miktar zahmetli olduğu su götürmez bir gerçek. Apple, ana ekrandaki dock'un üzerine uygulama kitaplığı için bir kısayol ekleme, erişimi çok daha kolay bir hale getirebilir.

Odak modu geçişleri

Odak modu geçişleri

Mevcut iOS sürümlerinde kilit ekranını sola kaydırarak kameraya ulaşmak mümkün olmasına rağmen Apple, ekranın sağ alt köşesine bir kamera kısayolu koymaya devam ediyor. iOS 16 ile birlikte bu kamera kısayolu yerini odak modları arasında kolay geçiş kısayoluna bırakabilir.

Arka plan sesleri uygulaması

Arka plan sesleri uygulaması

Dışarıdaki gürültüleri maskeleyen, kullanıcılara rahatlatıcı sesler sunan uygulamalar App Store'da oldukça popüler, Apple, 'arka plan sesleri' uygulaması ile bu konuda kendi çözümünü sunabilir. Aslına bakacak olursak benzer bir özellik Apple'ın erişilebilirlik ayarlarında zaten bulunuyor. Tek yapması gereken biraz parlatıp ortaya çıkarmak.

Kaynak : https://9to5mac.com/2021/06/14/concept-part-1-what-wed-like-to-see-next-year-in-ios-16-and-why-were-talking-about-it-now/
39
12
7
2
1
Emoji İle Tepki Ver
39
12
7
2
1