iPhone 13, Android Kullanıcılarının Yine Güleceği Bir Özellikle Gelebilir

211
21
9
4
4
iPhone 13’lerde Apple Watch’ların esas alınacağı bir özellik olacağı iddia edildi. İddiaya göre yeni iPhone’lar, sürekli açık olarak saat ve bildirimleri gösteren bir ekrana sahip olacak.

Apple, geçen sene iPhone 12 ile yakaladığı başarıyı iPhone 13 ile artırmayı hedefine almış gibi görünüyor. iPhone 13 ailesiyle gelecek özelliklere dair iddialara her gün yenisi ekleniyor. Ancak geleceği yeni iddia edilen bir özellik, Apple sevenlerini ikiye ayıracak gibi görünüyor.

İddiaya göre iPhone 13, Always on Display (Her Zaman Açık Ekran) bir panelle gelecek. Yani kilit kapalıyken bile saat ve bildirimler, telefon ekranında gözükecek. Aynı iddiaya göre bu özelliğin harcadığı gücü karşılamak için batarya boyutlarında da değişikliğe gidilecek. 

iPhone 13’lerde her zaman açık ekran olacak

iphone 13

Bloomberg’den Mark Gurman, yakın zamanda bu senenin iPhone’larına dair ilginç bir iddia ortaya attı. Geçtiğimiz günlerde zaten pil kapasitesinin artacağı iddia edilmişti. Bu da aslında iPhone kullanıcılarının uzun zamandır istediği bir şeydi. Hatta yeni pil kapasitesi bile kimileri tarafından beğenilmedi. Derken Gurman, pil kapasitesinin yanında batarya boyutunun da değişeceğini iddia etti. Bunun nedeni ise yeni cihazların arayüzünde yapılacak bir değişiklikti.

Mark Gurman, iPhone 13’te ekran kilitliyken bile açık olan “always-on” bir gösterge olacağını söyledi. İddiaya göre Apple, bu özellikte Apple Watch’ların arayüzünü esas alacak. Yeni Apple Watch’larda bu sürekli gösterge farklı parlaklık ve yenileme hızı seviyeleriyle kullanılabilmekteydi. Böylece kullanıcıların cihazı giydiği her an bildirimleri ve saati görebilmesi sağlandı. 2021 iPhone’larında da aynı şekilde saat, tarih, mesajlar ve diğer bildirimler kontrol edilebilecek.

Bu olası özellik, yine iddiaya göre OLED LTPO ekranlarla sağlanacak. Sürekli açık göstergenin çalışması bu ekranlar sayesinde telefonun enerjisinden büyük bir pay almayacak. Belli bir parlaklıkta çalışan always-on ekran, bir şarj canavarı olmayacak. Ama yine de batarya boyutlarında hem bu özelliği karşılamak hem de yıllardır gelen talebi geri çevirmemek adına bir artış yaşanacak. Yine daha önceki bir iddiaya göre bu ekranlar, ProMotion teknolojisine ve 120 Hz yenileme hızına sahip olacak. 

Kaynak : https://www.macrumors.com/2021/07/18/iphone-13-always-on-display/
211
21
9
4
4
Emoji İle Tepki Ver
211
21
9
4
4