İstanbul'a Son 35 Yılın En Şiddetli Kar Yağışı Geliyor: Kamyon ve Tırların İstanbul'a Girişi Yasaklandı

40
7
6
4
3
Geçtiğimiz ocak ayında Türkiye genelinde etkili olan kar yağışının ardından bugün de İstanbul ve çevresinde yoğun kar yağışı bekleniyor. AKOM tarafından yapılan açıklamaya göre kar yağışı, bu gece yarısında başlayacak ve hafta sonuna kadar sürecek.

İstanbul ve Marmara Bölgesi’nin bazı kesimleri, geçtiğimiz haftalarda yağan yoğun karın ardından son günlerde yeniden kar alarmlarıyla birlikte kara hazırlık yapmaya başladı. Öyle ki paylaşılan veriler, İstanbul’da etkisini gösterecek karın 1987 yılının mart ayında yaşanan kışı aratmayacak dereceden olduğunu gösteriyor.

İstanbul ve Marmara Bölgesi genelinde son günlerde etkili olan soğuk havanın ardından Türkiye, 10-14 Mart tarihleri arasında Aybar kar fırtınası etkisi altına girecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından paylaşılan bilgilere göre İstanbul’da kar yağışı, bu akşam önce karla karışık yağmur şeklinde başlayacak. Perşembe gününün ilk saatlerindeyse il genelinde kar yağışı etkili olacak.

Yağışın üç gün sürmesi bekleniyor

istanbul kar

Sibirya kökenli soğuk hava dalgasının etkisiyle birlikte başlayacak kar yağışının yeni hafta başına kadar devam etmesi öngörülüyor. Sıfırın altında seyretmesi beklenen soğuk havanın 3 gün sürmesi, Cumartesi günüyse yağışlı havanın İstanbul’u terk etmeye başlaması bekleniyor. Öte yandan kar yağışının ocak ayında yaşanan yağışa yakın kar kalınlıkları oluşturması bekleniyor.

THY seferlerini iptal etti

Kar fırtınası uyarısı yapılırken dün akşam saatlerinde Türk Hava Yolları’ndan da önemli bir açıklama geldi. THY, beklenen kar yağışı nedeniyle 10 Mart’ta İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bazı seferlerin iptal edildiğini açıkladı. Seferi iptal olan yolcuların uçuş saatine kadar THY’nin internet sitesi, mobil uygulaması ve çağrı merkezi üzerinden değişiklik veya iade işlemlerini tamamlayabilecekleri bildirildi.

Kamyon ve tırların İstanbul'a girişi yasaklandı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir açıklama ile tır ve kamyonların İstanbul'a girişine izin verilmeyeceğini duyurdu. Yerlikaya açıklamasında “Meteorolojiden alınan son verilere göre, beklenen kuvvetli kar yağışı nedeniyle ikinci bir duyuruya kadar; Trakya ve Anadolu istikametlerinden İstanbul yönüne seyahat eden TIR ve kamyonların ilimize girişine 10 Mart Perşembe günü 04.00’ten itibaren izin verilmeyecektir.” ifadelerini kullandı.

Kaynak : https://www.haberturk.com/istanbul-a-kar-ne-zaman-yagacak-1987-kisini-aratmayacak-akom-saat-verdi-kar-geliyor-3369259
40
7
6
4
3
Emoji İle Tepki Ver
40
7
6
4
3