İstediği Alan Adını Almak İçin Silahla Baskın Yapan Adama Hapis Cezası

29
3
2
2
1
Amerika'da yaşanan olayda, almak istediği alan adının başka birisi tarafından alındığını gören bir kişi, alan isminin yasal sahibine silah doğrulttu. Mahkeme, zanlıya hapis cezası verilmesine hükmetti.

Amerika'da yaşayan sosyal medya girişimcisi Rossi Lorathio Adams, almak istediği bir alan isminin başkasına ait olduğunu fark etti. Alan adını yasal sahibinden defalarca isteyen Adams, her denemesinde başarısız oldu. İlk başlarda silah emojileriyle başlayan tehditler, ardından Adams'ın silahlı saldırısına dönüştü.

2015 yılında kurmuş olduğu State Snaps isimli sosyal medya platformunda kullanılan "do it for state" sloganından sonra platformu bu isim altına taşımak isteyen Adams, alan adının yasal sahibine karşı başarılı olamadı. Kuzeniyle birlikte plan yaparak yasal sahibin evine giren Adams, burada da beklenmeyen bir durumla karşılaştı. Ev sahibinin başına dayadığı silahla bilgisayarına girip alan adını transfer etmesini isteyen Adams, hiç beklemediği bir şekilde ev sahibi tarafından alt edildi. Yaşanan arbede sonucunda silahı alan ev sahibi, Adams ve kuzenini vurdu. Polislerin gelmesiyle yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Mahkeme kayıtlarında geçen bilgilere göre yıllardır süre gelen tehditlerin sonucunda oluşan bu durumda Adams ve kuzeninin haksız olduğu belirlendi. Adams'ın kuzenine, özel mülke izinsiz girme, hırsızlık ve adam öldürmeye teşebbüsten 20 yıl hapis cezası verildi. Adams da benzer sebeplerden ötürü suçlu bulundu, onun cezası ise cuma günü belirlenecek. Adams'ın da 20 yıl hapis cezası ve 250.000 dolar para cezasına çarptırılması bekleniyor.

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/gun-steal-domain-name
29
3
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
29
3
2
2
1