Türkiye'nin İlk Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği Bölümü İTÜ'de Açılıyor

53
4
2
2
0
Kısa süre önce yeni bir basın açıklaması yapan İTÜ, Türkiye'nin ilk Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği bölümünün 2020-21 itibarıyla öğrenci kabulüne başlayacağını duyurdu.

Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olan İstanbul Teknik Üniversitesi, Türkiye'nin ilk ‘Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği’ bölümünün İTÜ bünyesinde 2020-2021 itibarıyla ilk öğrencilerini kabul edeceğini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre bölüm, halihazırda üniversite bünyesinde yürütülmekte olan ulusal ve uluslararası yapay zeka ve veri mühendisliği çalışmalarını lisans eğitimine taşıyacak.

2018 yılından bu yana İTÜ Yapay Zeka ve Veri Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi aracılığı ile yapay zeka altyapısı konusunda çalışmalar yürütüldüğü belirtilen açıklamada, ilk yıl bölüme kabul edilecek 40 öğrencinin, Türkiye’nin ilk yapay zeka ve veri mühendisleri olarak Türkiye ekonomisinin ve sektörlerinin şekillenmesine liderlik edeceği ifade edildi.

yapay zeka bölümü

Haziran ayında YÖK tarafından onaylandığı bildirilen Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği lisans programı, yukarıda da belirttiğimiz gibi 2020-2021 eğitim-öğretim yılı itibarıyla öğrenci kabulüne başlayacak. Tahmin edebileceğiniz gibi eğitim, yüzde 100 İngilizce olarak gerçekleştirilecek. Aktarılan bilgiye göre bölümden mezun olan kişiler başlıca bilişim, finans, bankacılık, sağlık, eğitim hizmetleri, savunma sanayi, enerji, telekomünikasyon sektörlerinde hizmet verebilecekler.

samsung

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şule Gündüz Öğüdücü, “Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği Bölümü, yapay zeka ve veri bilimi konusunda yalnızca temel mühendislik uygulamalarının değil, yeni yapay zeka ve veri bilimi algoritmalarının da geliştirileceği güçlü bir ekosistem oluşturacak. Bölüm, kritik önem taşıyan alanlarda milli teknolojilerin gelişmesine katkı sağlayacak. Bu yıl öğrencimiz olacak 40 genç, Türkiye’nin ilk yapay zeka ve veri mühendisleri olacaklar. Böylece büyük verilerin toplanması, saklanması, yönetilmesi yapay zeka algoritmalarına uygun koşullara getirilmesi veri analitiği veri akışlarının yönetilmesi gibi bütüncül bir bakış açısına sahip olacaklardır.” şeklinde konuştu.

İTÜ Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi’ne bağlı olarak 2020-2021 eğitim-öğretim yılı itibarıyla öğrenci kabulüne başlayacak Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği bölümü hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

53
4
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
53
4
2
2
0