Jack Dorsey, Twitter'a Günde Sadece 2 Saat Vakit Ayırıyor

6
1
0
0
0
Günümüzün en popüler sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Twitter’da bir hayli zaman geçiriyoruz. Platformun kurucusu ise kendi sitesinde günde sadece 2 saat geçirdiğini açıkladı. Jack Dorsey, bu 2 saati de iPhone'lardaki Screen Time özelliğini kullanarak zamanlıyor.

Twitter’ın başındaki ismin kendi platformunda günde sadece 2 saat geçirdiğini biliyor muydunuz? Üstelik bunu iPhone’nu sayesinde yaptığını söylüyor. Twitter News Summit’te konuşan Jack Dorsey, BuzzFeed News’ten Ben Smith ile bir röportaj gerçekleştirdi. Dorsey, sohbet sırasında 13 sene önce kurulmasına yardımcı olduğu platformda geçirdiği süreyi günde 2 saat ile sınırlandırdığını söyledi.

Etkinliğe katılan birçok gazetecinin attığı tweet’lere göre Dorsey; Smith’e, Twitter kullanım süresini Apple’da yer alan Screen Time adı verilen bir özellikle kısıtladığını söyledi. Bu özellik, iOS 12’nin bir parçası olarak 2018 yılında duyurulmuştu. Özelliğin amacı ise kullanıcılara uygulamalarda ne kadar zaman geçirdiklerini göstermekti. Bu özellik, ayrıca uygulamalara süre kısıtlaması koymak için de kullanılıyor.

Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey, daha önce ilginç alışkanlıkları hakkında açıklama yapmıştı:

Jack Dorsey

Dorsey; bu konuda geçirilen sürenin miktarının değil, birisinin geçirdiği süre boyunca neler öğrendiğinin önemli olduğunu söylüyor. Ayrıca Dorsey, pek de standart olmayan alışkanlıklarıyla tanınıyor. Dorsey, 2018’in nisan ayında ne evde ne de işte bir tablet ya da bir dizüstü bilgisayara sahip olmadığını söylemişti. Twitter ve Square’in CEO’su, her şeyini telefonundan hallediyor.

Jack Dorsey, geçtiğimiz sene Twitter’ın Avustralya’daki merkezinde basına yaptığı açıklamada “Sabahları uyandığımda işe gidene kadar telefonumu kontrol etmiyorum. Telefonumda çalışırken ise bildirimleri kapatıyorum” demişti. Ünlü yönetici, ayrıca telefonların ve dizüstü bilgisayarların açık olmasının insanların dikkatlerini dağıttığını, verimliliği düşürdüğünü de dile getirdi. Dorsey, geçtiğimiz yıl Twitter’dan yaptığı bir açıklamadaysa gününün büyük bir çoğunluğunu Apple cihazlarda ön yüklü hâlde gelen Notlar uygulamasında geçirdiğini söylemişti. Twitter da Dorsey’in dizüstü bilgisayarı olmadığını ve kullanım süresini kısıtladığını doğrulamıştı.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg ve ifade özgürlüğüyle ilgili açıklamaları hakkında da konuşan Dorsey “Ortaya koymaya çalıştığımız gerçekliği ve özgünlüğü yok ediyor” dedi.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/jack-dorsey-iphone-screen-time-feature-2-hour-twitter-limit-2019-10
6
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
1
0
0
0