Japonya'da Bir Şirket, 'Kilolu İnsan Kiralama' Hizmeti Vermeye Başladı

52
16
4
3
1
Japonya'da bir şirket, 'kilolu insan' kiralama hizmeti başlattı. Son zamanlarda oldukça popüler olan bu hizmet kapsamında fotoğraf çekimleri ya da bireysel müşteriler için kilolu insan kiralanabiliyor.

Japonya’da son yıllarda ortaya çıkan “insan kiralama” hizmeti oldukça ilgi görüyor. Daha önce orta yaşlı insan, sevgili ve kız kardeş kiralayan şirketler vardı. Şimdiyse "şişko insan" kiralama hizmeti ortaya çıktı.

Burada belirttiğimiz “şişko” kelimesi şirketin isminden gelmekte ve bu ismi, kulağa kaba gelse de kasıtlı olarak seçmişler. Japonca’da debu (şişko) ve kariru (kiralama) isimlerinin birleşimi ile oluşmuş Debucari firması, 100 kiloluk insanları kiralamakta. Ayrıca firmanın 125 ve 150 kiloluk “paketleri” de mevcut.

Peki bu 'şişko insan' kiralama hizmeti tam olarak ne?

Debucari

Debucari firması aslında düşünülen şekilde romantik ya da müstehcen servisler sunmuyor. Şirketin asıl amacının “Şişko olmanın kötü bir izlenimi olduğu zamanları geride bırakmak” olduğu belirtiliyor. Bununla birlikte şirket, “Japonya’da 100 kilogramın üstünde olmak büyük bir yetenek istiyor” diyor.

Debucari esasında kilolu insanlar için giyim ve aksesuar ürünleri üreten “Qzilla by Mr. Bliss” gibi firmalara fotoğraf çekimleri için modeller kiralıyor. Erkek modellerin yanı sıra kadın modeller ve diğer cinsiyetlerdeki bireyleri de kiralayan Debucari, Japonya’da oldukça popüler bir marka.

İnsanlar neden kilolu birini kiralamak ister?

Debucari servisi

Debucari, bir insanın neden kilolu birini kiralamak isteyeceği sorusuna da oldukça güzel cevaplar bulmuş. Şirketlerin yanı sıra sıradan insanların iş dışında farklı alanlarda kilolu insan kiralayabilmesi için fikirleri var. Bu fikirler ise,

  • Bir restoranda çılgınca büyük porsiyon menü öğesini yemek için yardım istiyorum.
  • Kilolu olduğunu bildiğim biri için hediye seçme konusunda yardım istiyorum.
  • Cosplay yapıyorum ve birinin diziden kilolu bir karakter gibi giyinmesini istiyorum.
  • Fotoğraf çekerken birinin yanımda durmasını istiyorum ki daha zayıf görüneyim.
  • Kilolu bir insandan tavsiye almak istediğim bir sorunum var.
  • Birinin benimle tahterevallide oynamasını istiyorum

Debucari, bireysel müşterilere saati 2.000 yen (19 dolar) ücret ile kilolu insan kiralıyor. Ayrıca onlarla birlikte çalışacak kilolu insanlar arıyor. 

Peki siz bu firmanın sunduğu hizmet hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

Kaynak : https://soranews24.com/2021/06/12/you-can-now-rent-fat-people-in-japan/
52
16
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
52
16
4
3
1