Maske Filminin İkincisi Geliyor İddiası (Üstelik Başrolde Yine Jim Carrey Var)

78
2
2
2
2
Başrolünde usta aktör Jim Carrey’i izlediğimiz, sinema tarihinin kült yapımları arasında yer alan Mask (Maske), yıllar sonra geri dönebilir. Bugün ortaya atılan bir iddiaya göre, başrolünde bir kez daha Carrey’nin olduğu yeni bir Maske filmi geliştiriliyor.

Yönetmen koltuğunda Chuck Russell’ın oturduğu, Dark Horse Comics’in aynı adlı çizgi romanından beyaz perdeye uyarlanan Maske, izleyicilerin karşısına ilk kez 1994 yılında çıkmıştı. Jim Carrey’nin görkemli kariyerinin en önemli dönemeçlerinden birisi olan film, 23 milyon dolarlık mütevazi bütçesine karşın, dünya çapında 351 milyon dolar gişe hasılatı toplamıştı. 

Maske’nin vizyona girmesinden bu yana tam 25 sene geçti; ancak bu süre zarfında herhangi bir devam filminin gelmemesi (Bu arada Lawrence Guterman’ın 2005 yılındaki Son of the Mask fiyaskosunu değerlendirmeye dahi almıyoruz) hayranların büyük bir hayal kırıklığı yaşamasına neden oldu.

maske filmi

Bugün ortaya çıkan bir sızıntı, Warner Bros. ve New Line’ın yeni Maske filmi üzerinde çalıştığına işaret ediyor. Rapora göre, Stanley Ipkiss rolünde yine usta oyuncu Jim Carrey’i izleyeceğiz; ancak Cameron Diaz ve Amy Yasbeck gibi yıldızların filme geri dönüp dönmeyecekleri şu aşamada belli değil. 

Maske hayranları tarafından büyük bir heyecanla karşılanan haber, bu yılın başlarında Maske’nin yaratıcısı Mike Richardson'ın baş kahramanın kadın olduğu bir Maske filmi geliştirmek istediğini söylemesinin ardından geldi. Eğer Richardson'ın dediği gibi Maske’nin kadın olduğu bir film izleyeceksek, Carrey için kapılar kapanacaktır. Fakat gelen yeni haberler, usta aktörün Maske evrenine geri döneceğini öne sürüyor.

Bilmeyenler ve yeniden hatırlamak isteyenler için; 1994 yılındaki orijinal Maske filmi, Carrey’nin canlandırdığı çekingen banka memuru Stanley Ipkiss’in, İskandinav mitolojisinde kötülük ve kurnazlık tanrısı Loki'nin (Evet, Thor’un kardeşi Loki) ruhunu taşıyan büyülü bir maskeyi bulmasının ardından zincirleme olarak gelişen olayları konu alıyordu. Yönetmenliğini Chuck Russell’ın üstlendiği film, beyaz perdedeki macerası boyunca 351 milyon dolar gişe hasılatı elde etmişti. 

Kaynak : https://movieweb.com/the-mask-2-jim-carrey-rumor/
78
2
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
78
2
2
2
2