John Wick'in Yönetmeni, İlk Filminin Senaryosunda Yalnızca 3 Ölüm Olduğunu Açıkladı

49
5
4
2
2
Son yıllarda kesintisiz aksiyon ve görsel efektlerle birlikte aksiyon filmlerine yeni bir soluk kazandıran John Wick'in ilk filmiyle ilgili ilginç bir bilgi ortaya çıktı. Filmde öldürülen kişi sayısıyla internette mizah konusu olan filmin senaryosunda yalnızca 3 kişinin öldürüleceği belirtildi.

Hollywood'un en büyük, en heyecanlı ve en aksiyon dolu filmleri arasında kendine sarsılmaz bir yer edinen John Wick, kendine büyük bir hayran kitlesi edinmiş durumda. Matrix filminden tanıdığımız Keanu Reeves'in başrolünde olduğu John Wick, silah çatışmaları ve dövüş sahneleri gibi anlarla izleyicilere ardı arkası gelmeyen bir aksiyonu da sunmasıyla biliniyor ancak ortaya çıkan yeni bir bilgi, filmin beklendiği şekilde ilerlemediğini ortaya koydu.

John Wick'in yönetmeni Chad Stahelski, John Wick'in ilk filmiyle ilgili beklenmeyen bir açıklama yaptı. Kendisi filme dahil olmadan önce yalnızca üç adet ölüm bulunduğunu belirten Stahelski, projeye dahil olduktan sonra ölüm sayısını artırdığını belirtti.

Stahelski'nin gelişiyle birlikte sayı tavan yaptı

Keanu Reeves

Stahelski, yaptığı açıklamalarda orijinal senaryoda 3 kişinin öldüğünü, bu 3 kişiden ikisinin de araba kazasında hayatını kaybettiğini belirtti. Bu sayıdan bariz bir şekilde memnun olmayan Stahelski, gerçek dışı bir aksiyon hikayesini aktarmak istediğini ifade etti.

Birçok John Wick hayranının da hatırlayacağı üzere John Wick, köpeğinin öldürülmesinden sonra intikam almak için gözünü yummuş bir kiralık katil haline dönüyor. Başlangıçta 3 ölümle sınırlandırılan ilk filmdeki ölüm sayısı 80 civarına çıkarken bu sayı John Wick: Chapter 2'de 128'i buluyor. Serinin son filmi John Wick: Chapter 3 – Parabellum'daysa bu sayı 94'e 'düşüyor'.

John Wick

Stahelski, filmdeki ölüm sayılarından bahsederken bu sayıların filmden önce belirlenmediğini ifade etti. Stahelski, yüksek ölüm sayısını açıklamak için şu şekilde bir açıklama yaptı: "İnsanlar ölüm sayısı üzerine şakalar yapıyor ancak koreografi ekibimizle kesintisiz bir aksiyonu ortaya çıkarmak istiyoruz. En nihayetinde birini kafasından vurduğunuzda o kişi tekrar ayağa kalkamıyor. Bu yüzden o aktörü tekrar kullanabiliyorsunuz. Keanu birini her öldürdüğünde başka bir aktör kullandığımızı düşünün."

Stahelski, son olarak Keanu Reeves'in her geçen filmde daha da iyi bir iş çıkardığını belirterek ölüm sayısının da buna göre arttığını belirtti. Filmin yapım aşamasında "Peki, üçte kaç kişi öldürdük, dördüncü filmde bunu nasıl geçeceğiz?" şeklinde bir konuşmanın olmadığını, yalnızca sahnenin tasarlandığını ve sayının kendiliğinden geliştiğini belirtti.

Kaynak : https://comicbook.com/movies/news/john-wick-original-script-only-had-three-kills/
49
5
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
49
5
4
2
2