Kickstarter’da Bağış Rekoru Kıran Shenmue 3’e Yapılan Bağışlar Geri Çekiliyor

28
9
3
1
0
Shenmue 3’ün yakın zamanda yapılan bir açıklamada bir yıllığına Epic Games Store özel oyunu olacağı açıklandı. Bu açıklama oyuncular tarafından büyük tepki çekti.

Uzun zamandır beklenen Shenmue 3’ün yapımcısı Ys Net, geçen hafta yaptığı bir açıklamada oyunun çıkışını yaptıktan sonra bir yıllığına Epic Games Store özel oyunu olarak kalacağını açıklamıştı. Bu açıklama üzerine destekçileri tarafından tepki toplayan yapım, şu anda Steam üzerinden yalnızca istek listesine eklenebiliyor ve Kickstarter sayfasında oyunun Steam sürümüyle alakalı bir açıklama yapıldı.

14 Haziran’da yapılan açıklamada, Ys Net, Deep Silver ve Epic Games, destekçilerinin yaşadığı rahatsızlıktan haberdar olduklarını söyledi. Oyunu bekleyenlerin sabırlı olmasını isterken, en yakın zamanda hep birlikte bu rahatsızlığı gidermek için bir yol bulacaklarını dile getirdi.

Yapılan açıklamalarda Epic Games Store’la yapılan bir yıllık anlaşmayı bozacaklarını söylemeseler de yaşanan rahatsızlığın dikkatlerini çektiği kesin. Hatta bazı destekçiler Kickstarter üzerinden yaptıkları ön siparişleri iptal ederek tavırlarını ortaya koydu.

Bu arada oyuncular Epic Games Store üzerinden yapılan satışlara ilk kez tepki koymuyorlar. Daha önce benzeri sorunlar yaşanan oyunlarla ilgili Metro Exodus gibi büyük bir yapımın da içinde olduğu bir liste var.

Steam ve Epic Games Store arasındaki bu rekabet en çok oyuncuları etkiliyor. Bu rekabetin yakın zamanda bitmeyeceği gibi, iki taraftan birinin bu rekabetten galip çıkması da pek mümkün görünmüyor. Steam uzun süredir oyuncuların hayatında büyük yer kaplayan bir platform ve devirmesi de oldukça güç. Bu gibi gelişmeler de gösteriyor ki Steam’in korumacı bir kitlesi var ve bu olaylar yaşanmaya devam ederse zararlı çıkan taraf Epic Games olabilir.

Kaynak : https://www.ign.com/articles/2019/06/16/shenmue-3-developer-promises-to-assess-the-situation-on-epic-games-store-exclusivity
28
9
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
28
9
3
1
0