Kinder Çikolatalar Hakkında Bakanlıktan Önemli Karar: ‘Salmonella’ Kontrolü Zorunlu Hale Getirildi

63
20
9
4
2
Avrupa'da birçok ülke, Kinder çikolataların üreticisi olan Ferrero ile anlaşarak bakteri salgını ile bağlantı şüphesi ortaya çıkan Kinder çikolataları geri toplama kararı almışken, Türkiye'de de beklenen karar geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı, tüm Kinder çikolatalara zorunlu salmonella analizi şartı getirdi.

Avrupa ve Türkiye’de satılan ve içinde sürpriz oyuncaklar barındıran yumurta şeklindeki Kinder çikolatalar, geçtiğimiz haftalarda Avrupa’da son derece kritik bir incelemeye tabi tutulmuştu. Kinder tarafından üretilen ‘Kinder Surprise’ çikolatalarından çıktığından şüphelenilen ‘Salmonella’ bakterisi nedeniyle gerçekleşen 125 zehirlenme vakasının incelendiği açıklanmıştı.

Kinder vakası, Avrupa'da büyük bir incelemeye tabi olmaya devam ederken durumun Türkiye'deki yansıması da merak ediliyordu. İşte bugün, ülkemizdeki Kinder ürünlere yönelik son derece önemli bir gelişme yaşandı. Kinder ürünlere yönelik zorunlu Salmonella analizi şartı getirildi.

Türkiye'de Kinder ürünlerine zorunlu analiz şartı getirildi:

kinder

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Avrupa’da ortaya çıkan ve gittikçe büyüyen Salmonella krizine karşı ikinci bir talimata kadar Kinder markanın ürünlerinin ithalatında yüzde 100 Salmonella analizi yapılması zorunluluğu getirdi. Bakanlık, Bitkisel İthalatta Yetkili 44 İl Müdürlüğüne not gönderdi.

Ne olmuştu?

kinder

Avrupa'da söz konusu incelemeler sonlanana kadar Avrupa’da pek çok ülkede Kinder çikolataların toplatılmasına karar verilmişti. Gıda güvenliği yetkilileri, zehirlenme vakalarının Belçika’daki çikolata üreticisi Ferrero’nun bir fabrikasına işaret ettiğini açıklamışlardı. Vakaların şu ana kadar Fransa, Almanya, Hollanda, Belçika, İrlanda ve İsveç’te görüldüğü belirtilirken, Türkiye'den de önemli bir karar geldi.

İngiltere Gıda Standartları Kurumu ise salmonella salgını ile Ferrero arasında doğrudan bağlantı kurmuştu. Şirketten bazı Kinder Surprise ürünlerini geri çağırmasını talep etmişti. Ferrero da söz konusu ürünleri geri çekeceğini duyurmuştu.

Bahsi geçen salmonella salgını, ishal, ateşlenme, karın ağrısı, kusma, baş dönmesi ve çeşitli semptomlara neden oluyor ve 6 saat ile 6 gün arasında ortaya çıkıyor. Ölüme neden olabilecek derecede ciddi olan salgında enfeksiyona yakalananların tedavisiyse 2 ile 4 hafta arasında değişiyor.

63
20
9
4
2
Emoji İle Tepki Ver
63
20
9
4
2