Koton, Mağaza Çalışanını 'Like' Yüzünden İşten Çıkardı (Açıklama da Geldi)

172
14
7
6
5
Koton, Antalya’daki bir mağazasında çalışan bir işçisini “Koton Çalışanları” hesabını takip ettiği ve hesaptan yapılan paylaşımları beğendiği gerekçesiyle tazminatsız bir şekilde işten çıkardı. Koton çalışanın tazminatsız işten çıkarılmasının ardından insanlar sosyal medyadan #KotonBoykot etiketi ile şirketi protesto etti. Koton ve Koop İş Sendikası konu hakkında birer açıklama yaptılar.

Koton mağazalarında çalışan ve çalışma koşullarından memnun olmayan işçiler, bir süredir Türk-İş Konfederasyonu’na bağlı Koop- İş Sendikası’nda örgütlenmeye devam ediyorlar. Koton çalışanları, sosyal medya hesapları üzerinden de paylaşımlar yaparak seslerini duyurmaya çalışıyorlar. 

Koton’un Antalya’nın Alanya ilçesindeki mağazasında çalışan bir işçi de “Koton Çalışanları” hesabını takip ettiği ve hesaptan paylaşılan gönderileri beğendiği için şirket yönetimi tarafından tazminatsız olarak işten çıkarıldı. 

Koton, çalışanını tazminatsız olarak işten çıkarmak için gönderdiği fesih yazısında, “Koton Çalışanları” isimli Instagram hesabından uzun süredir paylaşılan asılsız ithamlarla kamuoyu ve çalışanlar nezdinde şirketin karalandığını, çalışanın da söz konusu hesabı takip edip, gönderilerini beğenerek hesabın beyanlarını desteklediğini iddia etti. 

Habertürk internet sitesinden Ahmet Kıvanç’ın konu hakkında görüşüne başvurduğu şirket bir açıklama yaptı. Koton yaptığı açıklamada, “Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda markamıza zarar verecek saldırı, hakaret ve bazı çalışanlarımızı hedef gösteren içeriklerin yer aldığı tespit etmiştir” dedi. Koton, Habertürk’e yaptığı açıklamanın devamında, bazı çalışanlarının da bu tutuma destek verdiğini gördüklerini açıkladı. Şirket, tutumu devam ettiren çalışanlarının iş akitlerini sonlandırdıklarını belirtti. Koton yaptığı açıklamada, Yargıtay kararlarının ve iş sözleşmesinin kendilerinin iddialarını desteklediğini söyledi. 

Koton’un yaptığı açıklamanın ardından Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar da konuya ilişkin Habertürk’e bir açıklamada bulundu. Eyüp Alemdar, Koton’da 50 dolayında işçinin sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle işten çıkarıldığını, bunların yüzden 99’unun sendikadan dolayı çıkarıldığını, içlerinden belki 1 ya da 2’nin başka nedenlerle işten çıkarıldığını belirtti. Sendika genel başkanı, maksadını aşan bir paylaşıma işçilerin kendilerinin tepki gösterdiğini, sendika olarak kendilerinin de buna izin vermeceğini açıkladı. 

Kaynak : https://www.haberturk.com/hakarete-like-is-akdimize-aykiri-2535385-ekonomi
172
14
7
6
5
Emoji İle Tepki Ver
172
14
7
6
5