KPSS Tartışmaları Sonrası Görevden Alınan Eski ÖSYM Başkanı'ndan İlk Açıklama Geldi!

55
18
4
3
2
Geçtiğimiz gün geride bıraktığımız KPSS 2022 lisans oturumu sonrası bazı iddialar ortaya atılmış ve bu iddialar sonrası Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle ÖSYM Başkanı görevden alınmıştı. Görevden alınan eski ÖSYM Başkanı Aygün bugün ilk kez açıklamalarda bulundu.

Geride bıraktığımız KPSS 2022 oturumu sonrası ortaya çıkan iddialar ve yaşanan tartışmalar sosyal medyanın adeta gündemine oturdu. Sınav sorularıyla ilgili kafaları karıştıran iddialar sonrası ÖSYM ve Cumhurbaşkanlığı duruma el attı. 

KPSS sorularıyla ilgili tartışmalar sürerken, dün herkesi şaşırtan bir gelişme yaşandı ve ÖSYM Başkanı Halis Aygün Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle görevinden alındı. Yaşanan bu olay sonrası KPSS sorularıyla ilgili soruşturma başlatılırken eski ÖSYM Başkanı Aygün'den ilk açıklama geldi.

"Kimseye kırgın değilim, üzgünüm"

osym baskani halis aygün ilk açıklama

4 yıllık görev süresini doldurmasına 1 ay kaldığı bildirilen Aygün, yaşadığı bu olay sonrası yaptığı açıklamada "4 yıl süreyle özveriyle çalıştık. Her hafta sonu yılda yaklaşık 10 milyon kişinin katıldığı sınavlarda en küçük bir iddiaya meydan vermedik. Birileri başarımızdan rahatsız olmuş olacak ki düğmeye bastı. Kimseye kırgın değilim üzgünüm" sözlerine yer verdi.

Açıklamalarına "Alnım açık, vicdanım rahat" sözleriyle devam eden Aygün, bundan sonraki planlarından da bahsetti. Yapılan incelemelerin tamamlanmasını bekleyeceğini söyleyen Aygün, bu süreçte 4 yıl önce çalışmış olduğu Kocaeli Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi'ne geri döneceğini ve hayatını akademisyen olarak devam ettireceğini bildirdi.

KPSS 2022 oturumuyla ilgili tüm gelişmeler:

55
18
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
55
18
4
3
2