Mark Zuckerberg, Facebook'un TikTok Gibi Yasaklarla Boğuşma İhtimalinden Korkuyor

20
5
2
0
0
Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg, TikTok’un ABD operasyonlarıyla ilgili yaşanan sorunlarla ilgili olarak bir şirket toplantısında konuştu. Zuckerberg’e göre bu durum, uzun vadede diğer ülkelerle sorunlar yaşamalarına neden olabilir.

Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg, çalışanlarıyla yakında zamanda yaptığı bir toplantıda TikTok’a yönelik ABD çapında gelecek olası bir yasak konusunda “endişeli” olduğunu söyledi. BuzzFeed’in haberine göre TikTok’un “olağanüstü durumunu” ele alan Facebook, Donald Trump’ın Çin’e karşı olan saldırgan politikasını değerlendirdi. 

“Uzun vadede kötü sonuçları olabilir”

Bunun gerçekten uzun vadede kötü bir emsal karar olduğunu ve çözüm ne olursa olsun özenli bir şekilde ele alınması gerektiğini düşünüyorum” diyen Zuckerberg, gerçekten endişeli olduğunu ve bunun dünyadaki diğer ülkelerde de uzun vadeli olarak sonuçları olabileceğini söyledi. 

TikTok’un Çinli sahibi ByteDance’in ABD’deki operasyonlarını yürütmesi için 15 Eylül’e kadar bir başka şirketle anlaşması gerekiyor. Microsoft’la görüşme halinde olduğu bilinen ByteDance, henüz bu noktada bir anlaşma sağlayabilmiş değil. Raporlara göre Microsoft’un TikTok’un ABD operasyonlarını alması için 10 milyar ila 30 milyar dolar arasında bir ücret ödemesi gerekiyor. Microsoft’un bu anlaşmayı sağlamak durumunda ilerleyen dönemde Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda’daki TikTok operasyon haklarını da satın almak istediği biliniyor.

Facebook TikTok’a talip olabilir mi?

Facebook çalışanlarının Zuckerberg’e TikTok’u satın almakla ilgilenip ilgilenmediğini sorduğu, ancak CEO’nun şirketin iş anlaşmaları ile ilgili yorum yapmayacağını söylediği belirtildi. Facebook’un elinde bulunduğu Instagram gibi sosyal medya platformlarının da en büyük rakiplerinden olan TikTok, uzunca bir süredir Facebook’a karşı güç elde ediyordu. 

Zuckerberg’ün kafasında ne var?

Facebook’un kurucusu ve CEO’su Zuckerberg, ABD’nin TikTok’a uyguladığı yaptırımların başka ülkelerde Facebook şirketine ait sosyal medya platformlarına uygulanmasından korkuyor. Örneğin bu kararın ardından pek çok diğer ülke de Facebook’un kişisel bilgileri ABD hükümetiyle paylaştığı iddialarıyla Instagram’ı kapatabilir ya da operasyon haklarını kendi ülkelerinden bir şirkete satmalarını isteyebilir. Bu durum kısa vadede olmasa da uzun vadede Facebook’un başını fazlasıyla ağrıtabilir. 

Kaynak : https://www.businessinsider.com/mark-zuckerberg-facebook-tiktok-ban-all-hands-meeting-report-2020-8
20
5
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
20
5
2
0
0