Mark Zuckerberg’ün Net Serveti İlk Kez 100 Milyar Doları Aştı

44
13
3
2
1
Facebook’un kuruluşundan beri sürekli eleştiri oklarının hedefindeki isim olan Mark Zuckerberg’ün net serveti ilk kez 100 milyar doların üzerine çıktı. Ünlü CEO’nun servet artışı, Instagram Reels’in yayınlanmasının ardından gerçekleşti.

Koronavirüs salgını tüm dünyada pek çok şirkete zor zamanlar yaşatıyor, ancak buna rağmen milyarderlerin çok büyük kısmı servetlerine servet katmaya devam ediyor. Bloomberg’ün hazırladığı yeni rapora göre Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg de net servetini 100 milyar dolara çıkardı. Daha önce Amazon’un CEO’su Jeff Bezos ve Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates’in net servetlerinin 100 milyar doları geçtiği biliniyordu. Şimdiyse bu ikiliye Facebook, Instagram, WhatsApp gibi sosyal medya ve mesajlaşma platformlarının sahibi Zuckerberg katıldı.

100 milyar dolar barajı Instagram Reels’in yayınlanmasının ardından geldi 

Instagram’ın Reels’i yayınlamasının ardından şirketin hisseleri yüzde 6 oranında yükseldi. Bu yükselişte en çok Zuckerberg’e yaradı. Facebook’un hisselerinin yüzde 13’üne sahip olan Zuckerberg, Reels ile birlikte servetini daha da fazla büyüterek 100 milyar doları aşmayı başardı. 

Milyarlarca insan tarafından her gün saatlerce kullanılan Instagram, Facebook, WhatsApp gibi platformların pandemi sürecinde kullanıcı sayısı ve kullanım süresini artırdığını görmüştük. Reklam gelirlerinde ufak dalgalanmalar yaşansa da görünen o ki bu süreç Facebook’a olumlu yönde yansıdı.

Özellikle geçtiğimiz senelerde ABD gibi ülkelerin seçimlerine müdahil olduğu gerekçesiyle büyük eleştiriler alan Facebook ve Zuckerberg, artık bu süreçten tamamen kurtulmuş görünüyor. Hem şirket olarak hem de bireysel olarak büyümeye devam eden Zuckerberg, TikTok’a rakip olarak gelen Reels’in popülerliğinin artması durumunda daha yüksek gelirlere de ulaşabilir. 

Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, geçmiş yıllarda yaşamı boyunca hisselerinin yüzde 99’unu satacağını söylemişti. Şu an sadece 36 yaşında olan Zuckerberg, aynı zamanda 100 milyar dolar barajını aşan en genç kişi oldu. 

Kaynak : https://www.businessinsider.com/mark-zuckerberg-facebook-100-billion-net-worth-2020-8
44
13
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
44
13
3
2
1