Marvel Patronundan Spider-Man Kriziyle İlgili Açıklama

78
28
8
6
5
Marvel’ın patronu Kevin Feige, Spider-Man kriziyle ilgili sessizliğini bozdu. Feige’ye göre bu anlaşma zaten sonsuza kadar süremezdi.

Spider-Man artık Marvel sinematik evreninin bir parçası değil ve karakterin film hakları yeniden Sony’ye geçti. Bu konuda çok fazla tartışma yaşansa da Kevin Feige şimdiye kadar konuyla ilgili hiç konuşmamıştı.

Feige, D23 Expo’da konuyla ilgili sorulan sorulara cevap verdi. Ellerinde kısıtlı zamanları olduğunu ve bu süreçte anlatmak istedikleri hikayeyi anlattıklarını belirten Feige, çok da büyük bir sürpriz yaşamamış gibi gözüküyor. 

Sony ile Disney arasında 2015’te imzalanan anlaşmaya göre Spider-Man MCU’nun bir parçası olabiliyordu ama Sony dağıtım haklarına sahip olacaktı. 

Sony ile Marvel'in anlaşamama sebebi: gelirden alınan pay

spider-man

Sony, yeni anlaşmalardan sonra oldukça başı kalabalık hale gelen Feige’nin kendilerine ait olmayan bir karakter üzerinde çok çalışmak istemediğini söyledi. Gelen haberlere göre tartışmanın alevlenmesinin sebebi ise Disney’in gelecekteki Spider-Man filmlerinden yarı yarıya kazanç payı almak istemesi. Zira Disney, şu anda her Spider-Man filminin sadece ilk gün hasılatının yüzde 5'ini alabiliyor. Far From Home'un ilk gününde yaklaşık 120 milyon dolar kazandığını varsayarsak, Disney'in filmden elde ettiği gelir sadece 6 milyon dolar.

Durumun sonsuza kadar süremeyeceğini bildiklerini belirten Kevin Feige ise Spider-Man’i 2’si solo, toplam 5 filmde kullandıklarını ve anlatmak istedikleri hikayeyi anlatabildiği için minnettar olduğunu açıkladı. 

Spider-Man’in daha sonraki filmlerinde Tom Holland’ın role geri dönmesi beklense de MCU’dan ayrı bir hikaye anlatılacağı da belli. 

Kaynak : https://www.businessinsider.com/marvel-studios-boss-kevin-feige-talks-losing-spiderman-in-mcu-2019-8
78
28
8
6
5
Emoji İle Tepki Ver
78
28
8
6
5