Marvel Sinematik Evreninin 4. Aşaması Hakkında Şu Ana Kadar Tüm Bilinenler

61
8
5
4
3
Marvel Sinematik Evreninde, nam-ı diğer MCU'da Spider-Man: Far From Home ile birlikte bir devir resmen kapandı. Önümüzdeyse bizleri 4. aşama bekliyor. Peki yeni karakterleri göreceğimizin kesin olduğu bu aşamadan neyi, ne kadar biliyoruz?

Avengers: Endgame çıktığı sırada gelen haberlere göre Spider-Man: Far From Home filminin MCU’nun (Marvel Sinematik Evreni) 3. aşamasının son filmi olacağını biliyorduk. Böylelikle vizyona girecek bir sonraki Marvel filmi ile sinematik evrenin 4. aşaması başlamış olacak. Her ne kadar patron Kevin Feige bir sonraki aşama hakkında fazla bir bilgi vermiş olmasa da ortaya çıkan görüntülere ve söylentilere dayalı birçok bilgi bulunuyor. Peki MCU’nun 4. aşaması hakkında şu ana kadar neler öğrendik?

4. Aşama filmlerinin çıkış tarihleri

4. aşama için henüz herhangi bir filmin adı resmen geçmese de Disney’in film çıkarma programını yayınlaması sayesinde hepsinin çıkış tarihlerini biliyoruz. Filmler şu tarihlerde gelecek:

  • 1 Mayıs 2020
  • 6 Kasım 2020
  • 12 Şubat 2021
  • 5 Mayıs 2021
  • 5 Kasım 2021
  • 18 Şubat 2022
  • 6 Mayıs 2022
  • 29 Temmuz 2022

Resmi olarak açıklanmayan 4. aşama filmleri

Daha önce de bahsettiğimiz gibi resmi olarak herhangi bir filmin ismi açıklanmadı ancak ortaya çıkan görüntüler ve sızıntılar sayesinde birkaç bilgiye sahibiz. Bunlardan bir tanesi solo bir Black Widow filminin geliyor olması; bildiğiniz gibi filmin set görüntüleri medyaya sızdırılmıştı. Diğer gelecek filmlerin ise The Eternals, Shang-Chi, Doctor Strange 2, Black Panther 2 ve Guardians of the Galaxy Vol. 3 olması bekleniyor.

Solo Black Widow (Avengers: Endgame için spoiler bulunur!)

Black Widow filmi

Bildiğiniz gibi Natasha Romanoff, Endgame’de Ruh Taşı için kendini feda etti. Peki bu durumda nasıl filmi gelebilir? Akıllara gelen en mantıklı cevap Rus ajanımızın geçmişini anlatan bir film olacağı.

black widow filmi

Filmde doğal olarak başrolde Scarlett Johansson olacak ancak yeni isimler de kadroya dâhil oluyor: Midsommar’dan Florence Pugh, Stranger Things’den David Harbour ve The Departed’dan Ray Winstone. Black Widow filminin yönetmen koltuğunda Cate Shortland oturacak. Bununla birlikte Scarlett Johansson Kevin Feige ile birlikte yapımcılığı üstelenecek. Film şu an hali hazırda Birleşik Krallık’ta çekilmeye devam ediyor. Bu filmin 4. aşamanın ilk filmi olacağı, yani 1 Mayıs 2020’de vizyona gireceği tahmin ediliyor.

The Eternals

the eternals kimdir?

Eğer söylentiler doğru çıkarsa, The Eternals kadrosu en az Avengers kadrosu kadar "baba" isimlerden oluşacak. Söylentilere göre Hollywood yıldızı Angelina Jolie, kadro için kesinleşen en net isimlerden. Onun ardından ise Richard Madden ve Kumail Nanjiani geliyor. Bunların dışında bir de Keanu Reeves söylentisi var; ki bu da en az Angelina Jolie kadar heyecan uyandırıcı bir seçim.

the eternals angelina jolie

The Eternals’ın vizyona Kasım 2020’de girebileceği tahmin ediliyor. Ancak önceki Marvel karakterlerinin başına gelenleri atlatmak için 2 yıllık bir araya ihtiyaç duyulabilir, yani film 2021’de de vizyona girebilir. Filmin yönetmen koltuğunda ise Chloe Zhao oturacak.

Shang-Chi

shang-chi

Shang-Chi şüphesiz Marvel’ın kültürel açıdan en önemli karakterlerinden biri, aynı şekilde sinematik evrende de bu durum böyle olacak. Aynı Black Panther’ın ırkçılık döneminde vizyona darbe vurması gibi Shang-Chi’nin de aynı etkiyi yaratması bekleniyor.

Shang-Chi filmi hakkında şu an için net bir bilgi yok ancak heyecanla beklemenizi sağlayacak birkaç detay bulunuyor. Filmin yönetmen koltuğunda daha önce Brie Larson ile çalışmış olan Daniel Cretton oturacak. Başrolün kim olacağı ise henüz bilinmiyor.

Doctor Strange 2

doctor strange

Tüm evrenin en güçlü büyücüsü geri dönecek. Son gelen bilgilere göre filmin yönetmen koltuğunda yine Scott Derickson oturacak ve senaryosunu da C. Robert Cargill yazacak.

Doctor Strange’in neler yapabildiğini; Steven Strange abimizin ne kadar güçlü biri olduğunu son birkaç Marvel filminde gördük. Bu filmdeyse kendisine ihanet eden Baron Mordo ile kapışmasını bekleniyor. Bunun dışında film hakkında bir bilgi yok. Filmin 2021 yılında vizyona girebileceği düşünülüyor.

Black Panther 2

black panther

İlk filmin inanılmaz başarısının ardından Marvel Studios, Black Panther 2’yi de vizyona sokmazsa stratejik hata yapmış olurdu diyebiliriz. Kevin Feige de dâhil olmak üzere birçok yetkili, Black Panther için bir devam filmi geleceğini daha önceden onaylamıştı. Filmin şu anda senaryosu üzerinde çalışmalar yürütülüyor. Bu filmin de 2021 yılında vizyona girmesi bekleniyor.

Guardians of the Galaxy Vol. 3

guardians of the galaxy 3

James Gunn bildiğiniz gibi Disney tarafından kovulmuştu, bu yüzden bu filmin başında Thor: Ragnarok'un yönetmeni Taika Waititi olabilir gözüyle bakılıyordu. Ancak James Gunn’ın 1 yıldan kısa bir sürede geri işe alınması, durumları tekrardan karıştırdı. Söylentilere göre GotG 3’ün senaryosu insanları göz yaşlarına boğacak. Ancak James Gunn, hali hazırda Suicide Squad’ın yeniden çekimi üzerinde çalışıyor. Kendisinin MCU’ya geri dönmesi 2021 yılını bulabilir. Bu yüzden bu filmin 2022 yılında çıkacağı tahmin ediliyor.

4. aşamada bizi başka neler bekliyor?

Diğer filmler

captain marvel

Bahsettiğimiz filmlerle birlikte çıkış tarihi verilen 8 filmden geriye 2 adet boş yer kalıyor. Bu 2 adet boş yer için en büyük adaylardan biri Captain Marvel’ın devam filmi, bir diğeri ise Spider-Man 3. Analistlere göre Marvel, Spider-Man: Far From Home'un gişede iyi bir çizgi yakalamasıyla birlikte Spider-Man karakterini yeniden eline almak istiyor.

X-Men ve Fantastik Dörtlü 4. aşamada yer alacak mı?

deadpool mcu

Çok büyük ihtimalle hayır. Kevin Feige bir şeyi açıklıyorsa bu genellikle net oluyor. Marvel Studios patronu, şirketin önündeki 5 yıllık süreçte X-Men, Deadpool veya Fantastik Dörtlü ile ilgili bir planlarının olmadığını belirtti. Tabii planlar değişebilir ancak bu çok olası görünmüyor. Bu kategorilere Marvel’ın 5. aşamasında yer verilmesi muhtemel olabilir, yani 2023 yılından sonra.

Kaynak : https://www.gamesradar.com/marvel-phase-4-leak-release-dates-new-mcu-movies-lineup/
61
8
5
4
3
Emoji İle Tepki Ver
61
8
5
4
3