Matrix 4 Resmen Duyuruldu: Keanu Reeves, Neo Olarak Geri Dönüyor

155
8
5
4
2
Sinema tarihinin en kült bilim kurgu serilerinden Matrix, 16 yılın ardından nihayet 4. filmiyle geri dönüyor. Üstelik Keanu Reeves, ölümsüzleştiği Neo karakteriyle yeniden kameralar karşısında olacak.

İnsanlık ikinci bin yılı devirmeden hemen önce, kendisinin makinelerle savaşını konu alan bir bilim kurgu şaheresine tanıklık etmişti. İlk filmi 1999 yılında vizyona giren Matrix, sinemada yeni bir sayfa açtı. Ardından 2003 yılında peşpeşe gelen 2 devam filmiyle, modern tarihin en önemli eserlerinden birisi tamamlanmış oldu.

Serinin Reloaded ve Revolutions adındaki ikinci ve üçüncü filmleri, aslında bir son değildi. Matrix hayranı olan, filmlerin sığ bir aksiyon filminden daha fazlası olduğunu düşünen insanlar bunu her zaman biliyorlardı. Hem onların bu isteği hem de yapımcı şirketlerin çabası, sonunda herkesi mutlu sona götürdü.

Matrix, dördüncü devam filmiyle geri dönüyor! Üstelik Neo rolünde yeniden Keanu Reeves ve Trinity rolünde Carrie-Anne Moss olacak!

matrix 4

Matrix'in kamera arkasındaki gerçek kahramanlarından olan, filmi kardeşi Lily ile yazıp yöneten Lana Wachowski, dördüncü Matrix filminin senaryosunu yazacak ve filmi yönetecek. Filmin yapımcı şirketi Warner Bros., dağıtımcı şirket ise Village Roadshow olacak. Variety'nin haberinde yer alan duyurular ise Warner Bros. yöneticilerinden Toby Emmerich'e ait. 

Marvel şimdilik biraz beklesin, kırmızı hapı yutuyoruz: Matrix Evreni'ne yeniden hoş geldiniz!

Açıklamaların  yeni Matrix filminin sıradan bir devam filminden fazlasını sunacağını belli ederek devam eden Emmerich, bir sinematik evrenin de sinyallerini verdi. Matrix'in özgün senaryo ve kurgusunun emanet edildiği Lana Wachowski, bu kez bir sinematik evrene uygun hikâye inşa ediyor olabilir.

Senaryo yazımında Watchowski'ye eşlik edecek isimler de çok sağlam. 2008'de çıkan Lazarus Projesi kitabıyla Aleksandar Hemon, 2004 yayınlanan ve 2012'de Tom Hanks gibi isimlerle beyaz perdeye uyarlanan Bulut Atlası kitabının yazarı David Mitchell da Matrix 4'ün hikâye beyinlerinden olacak.

Morpheus'a kimin hayat vereceği henüz kesin değil, ancak güzel haberler var:

morpheus

Morpheus karakteriyle Neo'nun hocalığını yapan Laurance Fishburne'nin kadroda yer alıp almayacağı henüz kesinleşmedi. Ancak kendisinin artık artan yaşı nedeniyle filmde rol alma ihtimalinin zayıf olduğu söyleniyor. Bu nedenle Morpheus'u daha genç birinin canlandırdığına tanık olabiliriz. Elbette gelişen teknolojilerin nimetini Paul Walker'da olduğu gibi yeni Morpheus için de görebiliriz.

Lana Wachowski, kardeşi Lily ile birlikte 20 yıl önce önemli bir iş yaptıklarını vurgulayarak, "Harika arkadaşlarla yeniden çalışmak gurur verici olacak" açıklamasında bulundu. 

Matrix 4 ne zaman vizyona girecek?

matrix 4

Filmin senaryo çalışmalarına başlandığı söyleniyor, ancak hemen heyecanlanmamakta fayda var. İlk üç filmi sıradan bir şekilde izlemeyenler, böyle bir hikâyenin devamını nasıl yapacaklarını ciddi şekilde sorgulayabilirler.

Matrix 4'ün prodüksiyon çalışmalarına 2020'de başlanacak, ardından filmin çekimleri tamamlandıktan sonra 2020'li yılların ilk çeyreğinde bir efsanenin yeniden doğuşuna tanıklık edeceğiz. Filmin en geç 2023'te vizyona gireceği söyleniyor.

Yeniden hoş geldin Neo reyiz! Zaten bütün yaz hiç gitmemiştin ki...

keanu reeves

Yeri gelmişken, her şeyin başladığı o sahneleri yeniden hatırlayalım:

155
8
5
4
2
Emoji İle Tepki Ver
155
8
5
4
2