Microsoft Flight Simulator'deki Birbirinden Garip Grafik Hataları

250
14
5
4
4
Microsoft Flight Simulator, yeni çıkış yapan her oyun gibi birbirinden garip hatalara sahip ve oyuncular, bu hataları sosyal medyada bir bir paylaşıyorlar.

Simülasyon tutkunları tarafından merakla beklenen Microsoft Flight Simulator, salı günü (18 Ağustos) itibarıyla resmen yayınlandı ve oyun severler tarafından deneyimlenmeye başladı. Oyuncular, özellikle grafik kalitesiyle büyüleyici manzaralar sunan Microsoft Flight Simulator’e bir hevesle giriş yapmış olsalar da karşılaştıkları ilk şey komik hatalar oldu.

Microsoft Flight Simulatör, daha gerçekçi bir uçuş deneyimi sunmak için oyun içi dünyayı direkt olarak Bing Haritalar’dan çektiği veriler ile oluşturuyor. Oyun, büyüleyici grafiklere sahip olsa da yeni çıkış yapan her oyun gibi görmezden gelinemeyecek boyutta hatalara sahip ve sosyal medyada paylaşılan bu hatalara her saat yenisi ekleniyor desek yeridir.

Microsoft Flight Simulatör'deki dağ yüksekliğinde bina

microsoft flight simulator melburne

Örneğin; yukarıda görmüş olduğunuz ekran görüntülerinde, Avustralya'nın Melbourne kentindeki neredeyse dağ yüksekliğinde bir bina yer alıyor. Tahmin edebileceğiniz gibi gerçekte böyle bir bina bulunmuyor ve hata, muhtemelen Bing Haritalar’dan çekilen verilerden kaynaklanıyor.

Microsoft Flight Simulatör'de Buckingham Sarayı yerine koyulan ofis binası

flight simulator

Bing Haritalar, dünya üzerindeki tüm yapıları otomatik olarak oluşturmadığından bazı yapıların manuel olarak oyuna eklenmesi gerekiyordu. Yukarıda görmüş olduğunuz Buckingham Sarayı (Britanya Krallığı’nın sarayı) da bunlardan biri. Ekran görüntüsünde yer alan binayı Buckingham Sarayı’na benzetememiş olabilirsiniz. Zira sarayın yerine benzer mimariye sahip bir ofis binası konulmuş durumda.

Washington Anıtı yerine dikilen gökdelen

washington anıtı

Benzer bir hata, ABD’nin başkenti olan Washington DC’deki Washington Anıtı’nda da yapılmış durumda. Normal şartlarda bir dikili taş olan Washington Anıtı’nın yerinde bir gökdelen yer alıyor.

Dikili taş benzeri palmiye ağaçları

flight simulator palmiye ağacı

Microsoft Flight Simulatör’deki hatalar yalnızca devasa yapıları etkilemiyor. Yukarıdaki ekran görüntüsünde yol kenarında bulunan dikili taş benzeri yapılar aslında birer palmiye ağacı. Ancak şu durumda pek ‘canlı’ görünmediklerini söylemek mümkün.

Ofis binasına dönüştürülen futbol stadı

flight fimuator futbo lstadı

Bir başka garip hata ise ABD’nin Florida eyaletindeki Jacksonville Jaguars amerikan futbolu takımının kullandığı TIAA Bank Field futbol stadında bulunuyor. Stadın içine devasa bir ofis yerleştiren Microsoft Flight Simulatör, muhtemelen çim sahayı daha verimli kullanmak istemiş. Ancak gün içinde yapılan kontrollerde oyunun en azından TIAA Bank Field’deki hatayı giderdiği tespit edildi.

Kaynak : https://www.theverge.com/2020/8/20/21376978/microsoft-flight-simulator-glitches-maps-bugs
250
14
5
4
4
Emoji İle Tepki Ver
250
14
5
4
4