GTA 6’nın Çıkış Tarihi Yanlışlıkla Microsoft Tarafından Sızdırıldı (Neyse ki Çok Beklemeyeceğiz)

84
23
10
9
9
Microsoft'un Rekabet Kurulu için hazırladığı raporda ortaya çıkan bir detay, GTA hayranlarını fazlasıyla heyecanlandırdı. Microsoft, yanlışlıkla da olsa oyunun çıkış tarihini sızdırmış olabilir.

Bundan yaklaşık 2 ay önce, ansızın Reddit ve GTAForums gibi siteler büyük bir iddia ile çalkalanmaya başladı. İddialara göre bir hacker, Rockstar’ı hackeleyerek GTA 6’nın erken test aşamasındaki videolarına erişmişti. Daha sonra Rockstar bu videoların gerçek olduğunu kabul etmiş ve dava açmıştı.

Tabii ki bu olayın ardından GTA hayranları daha fazla ipucunun peşine düştü. Bugün ise ortaya çıkan resmi bir belge, merakla beklenen GTA 6’nın ne zaman çıkacağını yanlışlıkla da olsa ortaya çıkarmış olabilir.

Microsoft’un raporlarındaki GTA 6 ayrıntısı dikkat çekti

Call of Duty nedeniyle Sony ile davalık olan Microsoft’un Rekabet Kurulu için hazırladığı raporun bir kısmında “PlayStation’da en çok oynanan ve sevilen oyunlar” başlığı bulunuyor. Bu başlığı incelediğimizde listede Ark Survival Evolved, Ubisoft’un oyunları ve Sony’nin PlayStation özel oyunları gibi oyunların yanı sıra Rockstar’ın çatı şirketi Take Two Interactive’in sevilen oyunu GTA V de yer alıyor. Ancak asıl dikkat çeken kısım bu raporun sonlarında yer alan “Merakla beklenen Grand Theft Auto VI’nın 2024 yılında çıkması bekleniyor” ibaresi oldu. Konsol üreticilerinin genellikle çıkacak oyunların yaklaşık çıkış tarihlerinden haberdar oldukları ve buna göre reklam kampanyaları ve konsola özel optimizasyon desteği gibi girişimlerde bulundukları biliniyor. Tabii durum böyle olunca Microsoft’un raporunda yer alan bu ifade de büyük bir önem kazanıyor.

Tabii ki Microsoft yetkilileri bu tarihin kesin olduğunu söylemiyor. Dikkat ederseniz raporda da “bekleniyor” ibaresi mevcut. Yani şirket oyunun kesin çıkış tarihinin 2024 olacağını söylemiyor. Ancak yine de bu raporun ortaya çıkmasının ardından pek çok GTA hayranı oyunun 2024 yılında kesin çıkış yapacağını düşündü. Videolarda gördüğümüz kadarıyla şu anda henüz modelleme ve fizik motoru optimizasyonu konusunda geliştirilen GTA 6’nın önünde uzunca bir yol var.

Microsoft’un raporundaki bu detaya ek olarak oyun sektöründeki bazı uzmanlar da oyunun 2024 yılının sonuyla 2025 yılının yaz ayları arasında çıkış yapabileceğini iddia ediyor.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2022/11/25/microsoft-revealed-the-release-date-of-gta-6/
84
23
10
9
9
Emoji İle Tepki Ver
84
23
10
9
9