GTA 6'da Yer Alacak Yeni Vice City'nin Haritası Çıkarıldı: İşte Eski Vice City ile Arasındaki Farklar

47
17
6
4
2
GTA hayranları, yaşanan devasa sızıntı sonrası oyunun haritasını şimdiden oluşturmak için harekete geçtiler. En büyük GTA forumlarında harita tartışmaları yaşanırken an itibarıyla yarım da olsa bir proje ortaya çıkmış durumda. Peki bu haritanın gerçekten de GTA 6'da karşımıza çıkma şansı var mı?

Video oyun dünyası, geçtiğimiz günlerde yaşanan GTA 6 sızıntısıyla büyük bir heyecana kapıldı. Öyle ki yıllardır beklenen oyun artık gerçekten de geliyordu ve hatta oyuncular, bu oyunla ilgili ilk görüntüleri de elde etmişlerdi. Ancak bu heyecan kısa sürdü. Sızdırılan verilerin doğru olduğunu açıklayan Rockstar Games, internete düşen her bir görüntü için telif savaşı başlattı ve bu savaşta başarılı oldu. 

Ancak bu durum, GTA hayranlarını durdurmaya yetmedi. Zira GTA ile yatıp kalkan hayranlar, bir araya geldiler ve yaklaşmakta olan GTA 6'nın haritasının nasıl görünebileceği üzerinde kafa patlattılar. Vice City temeli üzerinden yola çıkan oyun tutkunları, ellerindeki bilgileri Google Earth ile birleştirerek, GTA 6'nın haritasını yapmaya başladılar. Üstelik yarım da olsa ortaya hiç de fena sayılmayacak bir iş çıkmış durumda.

Orijinal GTA Vice City haritası vs. GTA 6 Vice City Haritası: Ne değişmiş?

Sağ tarafta gördüğünüz, bizim yıllardır oynadığımız GTA Vice City'nin efsane haritası, sol tarafta gördüğünüz ise GTA 6'nın sızdırılan tüm haritası.GTA 6'nın sızdırılan haritasından gördüğümüz kadarıyla Florida eyaletindeki Miami şehrinden esinlenilen Vice City, çok büyük olacak.

GTA Vice City'de bu şehrin sadece şehir merkezi kısmına sahiptik. Sol taraftaki resimdeki şehir merkeziyle sağ taraftakini kıyasladığınız zaman, GTA 6'nın haritasının bırakın GTA Vice City'i, GTA 5'ten bile büyük olacağını söyleyebiliriz. Ayrıca şehir merkezi de bir hayli değişmiş (havaalanı konumu, şehrin içerisinde yer alan kanallar vb.) ve gerçek hayattaki Miami şehrine çok daha fazla benzetilmiş.

İşte GTA 6'nın hayran yapımı haritası

GTA 6 harita

Yukarıda görmekte olduğunuz harita, "Church of GTA" kullanıcı ismine sahip bir hayran tarafından oluşturuldu ve şu an bile genişletilmeye devam ediyor. Bu arada; haritanın bir tek kişiye ait olduğunu düşünmeyin. Bu görüntünün oluşabilmesi için Discord'da kafa patlatan onlarca insan var. GTA hayranları, matematik ve sızıntılardan faydalanarak haritanın son halini ortaya çıkarmak için tüm sınırları zorluyorlar. Ayrıca gtaforums.com isimli internet sitesinde de GTA 6'nın haritasının tartışıldığı bir konu başlığı açıldı.

GTA 5 için de benzer bir çalışma yapılmıştı: Ve evet, başarılı oldular...

GTA 6 için girilen mücadelenin yersiz olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Zira GTA hayranları, GTA 5 duyurulduktan sonra da benzer bir çalışma yapmışlardı. Rockstar Games'in paylaştığı fragman, tanıtım videoları ve ekran görüntülerini alan oyuncular, elde ettikleri bilgilerle ortaya bir GTA 5 haritası çıkarmışlardı. Peki nasıl mı görünüyordu?

GTA 5 hayranlarının oluşturduğu harita şu şekildeydi

GTA 5 hayran yapımı harita

*Fotoğrafın orijinal boyut ve kalitedeki haline buradan ulaşabilirsiniz.

Bugün GTA 6 için yapılan çalışma yıllar önce GTA 5 için yapıldığında yüzde 99 tutarlı sonuç vermişti. İşte bu yüzden, GTA 6 için yapılan harita çalışmasının da gerçeğe yakın sonuç vermesi bekleniyor. Çalışma bittiğinde, GTA 6'nın ne denli büyük bir haritaya sahip olacağını hep birlikte göreceğiz...

GTA 5'in gerçek haritası şöyle görünüyordu:

GTA 5 harita

Yaşanan sızıntı üzerine GTA 6 ile ilgili öğrenebildiğimiz her şey:

Kaynak : https://kotaku.com/gta-6-vi-vice-city-leaks-map-mapping-rockstar-1849565027
47
17
6
4
2
Emoji İle Tepki Ver
47
17
6
4
2