Bir Devir Sona Eriyor: Microsoft, Internet Explorer'ı 'Öldüreceği' Tarihi Açıkladı

197
25
23
14
8
Microsoft, eski internet tarayıcıları olan Internet Explorer 11 ve Chromium olmayan Edge için kararını verdi. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre bu tarayıcılar, 2021 yılında destek almayı kesecek. Microsoft'un atacağı bu adım, söz konusu tarayıcıların öldürüleceğini açıkça gösteriyor.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, bu yılın başlarında Chromium tabanlı internet tarayıcısı Edge'i kullanıcıların hizmetine sundu. Bu gelişme, Microsoft için devrim niteliğindeydi çünkü şirket, daha önce piyasaya sürdüğü "Internet Explorer" ve "Edge"den pek de memnun değildi. Zaten o tarayıcılar Chromium tabanında da değildi. Üstelik Chromium Edge, kullanıcılar tarafından da benimsendi. Zira tarayıcı şu sıralar, dünyanın en popüler ikinci internet tarayıcısı konumunda.

Microsoft tarafından yapılan son açıklamalar, şirketin internet tarayıcısı konusunda yeni bir adım daha atacağını gösteriyor. Microsoft'un atacağı bu adım, eski internet tarayıcılarının fişini çekmek olacak. Microsoft Blog'da yer alan bir paylaşıma göre şirket hem Internet Explorer hem de Edge'in fişini çekerek bu tarayıcıları tarihe gömecek. Peki Microsoft, bu konuda nasıl bir yol haritası oluşturdu?

Internet Explorer

Microsoft tarafından yapılan açıklamalara göre Internet Explorer 11, takvimler 17 Ağustos 2021'i gösterdiğinde Microsoft'un OneDrive, Outlook, Office 365 gibi bazı hizmetlerinde kullanılamaz olacak. Ayrıca Microsoft'un Teams isimli hizmetinde ise kullanıcılar, bu kadar beklemeyecekler. Microsoft Teams'teki Internet Explorer 11 desteği, 30 Kasım 2020'de kaldırılacak.

Internet Explorer 11'in Microsoft hizmetlerinden kaldırılması, bu tarayıcının tam olarak öldürülmesi anlamına gelmiyor. Şirket, Windows 10'daki Internet Explorer'ın ne zaman kaldırılacağına dair henüz bir açıklama yapmadı. Ancak Windows 10 kullanıcıları, Internet Explorer 11'in yerini bile unutmuş durumdalar. Dolayısıyla 2021'de atılacak adım, Internet Explorer 11'in gayriresmi ölüm tarihi olarak kayıtlara geçmiş olacak.

Microsoft

Chromium olmayan Edge de Internet Explorer 11'le aynı kaderi paylaşmaya çok yakın

Microsoft tarafından yapılan açıklamalara göre Microsoft'un ikinci büyük tarayıcı denemesi olan Edge de tarihe karışmaya çok yakın. Microsoft, 9 Mart 2021 tarihinde Edge'e güvenlik güncellemesi sunmayacak. Yani kullanıcılar, bu tarihten sonra Edge'i kullanmak istedikleri takdirde güvenlik risklerini göze almaları gerekecek. Microsoft'un bu adımı, Edge'in de ölümünün yaklaştığının açık bir göstergesi.

Microsoft'un açıklamaları, Internet Explorer 11 ve Edge için yolun sonuna gelindiğinin açık bir göstergesi. Açık konuşmak gerekirse Microsoft'un bu tür bir düşünce içerisinde olması doğru bir karar. Çünkü internet tarayıcıları ile ilgili kullanım istatistiklerine bakıldığında, Internet Explorer 11 ve Edge için durum pek de iç açıcı değil. Microsoft bu hamleyle, kullanıcıların çoktan öldürdüğü uygulamaları tarihin tozlu raflarına kaldırmış olacak.

Kaynak : https://thenextweb.com/microsoft/2020/08/18/microsoft-will-stop-supporting-internet-explorer-online-in-august-2021/
197
25
23
14
8
Emoji İle Tepki Ver
197
25
23
14
8