Microsoft, Android Cihazı Surface Duo'yu Duyurdu: İşte Fiyatı ve Özellikleri

22
9
4
2
0
Microsoft, bir süredir heyecanla beklenen yeni mobil ürünü Surface Duo'yu resmen duyurdu. Menteşelerle birbirine bağlanmış bir çift ekrana sahip olan ürün, kullanıcılara etkileyici bir Android deneyimi sunuyor. Microsoft'un yeni mobil ürününe, bugün itibarıyla sahip olunabiliyor.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, uzunca bir süredir Surface Duo olarak isimlendirilen çift ekranlı yeni mobil ürünüyle gündemde. Microsoft, kullanıcılara çok daha farklı bir mobil ürün deneyimi sunan Surface Duo'yla ilgili yaptığı önceki açıklamalarında, bu ürünün 2020 yılı sonunda piyasaya sürüleceğini açıklamıştı. Ancak durum böyle olmadı. Şirket, yeni ürününü resmen duyurdu ve tüm detaylarıyla birlikte kullanıcıların beğenisine sundu.

Microsoft, mobil ürünler sektöründe pek de istediği noktaya ulaşamamıştı. Şirket tarafından piyasaya sürülen akıllı telefonlar beklenen etkiyi yaratmamış, telefonlar için geliştirilen uygulamaların yetersizliği de tüketicileri bu cihazlardan uzaklaşmıştı. Yaşadıklarından ders alan şirket, Android tabanlı geliştirdiği Surface Duo ile tüketicilere yeni nesil bir deneyim sunmayı hedefliyor. Peki Microsoft Surface Duo, kullanıcılara neler sunuyor?

Surface Duo

Microsoft Surface Duo, birbirine menteşelerle bağlanmış olan iki ekrana sahip bir cihaz olarak karşımıza çıkıyor. Surface Duo'nun her iki ekranı da 5,6 inç büyüklüğünde ve kullanıcılara, 1800x1350 piksel çözünürlük sunuyor. Kullanıcılar, bu ürünün her iki ekranını da aynı anda kullanmak istediklerinde 2700x1800 piksel çözünürlük sunan 8,1 inç büyüklüğündeki bir ekrana sahip olmuş oluyorlar.

Microsoft'un çift ekranlı mobil cihazı, Qualcomm'un Snapdragon 855 işlemcisinden güç alıyor. Bu işlemci, geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen amiral gemisi telefonlarda tercih edilmişti ve bugün bile kullanıcıları tatmin edebilecek kadar güçlü. Cihaz bu işlemciyi, 6 GB RAM'in yanı sıra 256 GB'ye kadar da depolama alanı ile destekliyor. 

Microsoft Surface Duo

Microsoft'un yeni mobil cihazı, kamera özellikleri açısından bekleneni pek sunmuyor. f/2.0 diyafram açıklığında 11 MP çözünürlük sunan bir kamerayla gelen ürün, 4K çözünürlükte 60 fps video çekimleri yapabiliyor. Microsoft, bu video çekim yeteneğinin portre modu gibi farklı seçeneklerle de kullanılabileceğini vurguluyor.

Microsoft Surface Duo'nun akıllarda soru işareti yaratan özelliklerinden bir diğeri de batarya kapasitesi. Şirket, yeni mobil cihazında 3,557 mAh kapasiteli bir batarya kullanmayı tercih etmiş. 18 watt hızlı şarj desteğine sahip olan bataryanın kullanıcılara ne kadar kullanılabilirlik sunacağı ise şu an için bilinmiyor.

Microsoft Surface Duo

Microsoft Surface Duo, Android 10 işletim sistemiyle geliyor. Şirket, ürünün ilerleyen dönemlerde de Android 11'e yükseltileceğini ifade ediyor. Bu da kullanıcıların, Android 10'da çalışan tüm uygulamaları Surface Duo'da kullanabilecekleri anlamına geliyor. Üstelik kullanıcılar, Surface Duo'nun her iki ekranında iki farklı uygulamayı aynı anda kullanabiliyorlar. 

Microsoft Surface Duo teknik özellikleri

  • Ekran: 2 adet 5,6 inç büyüklüğünde (1800 x 1350 piksel) AMOLED ekran, tümü kullanılmak istendiğinde 8,1 inç (2700 x 1800 piksel)
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 855
  • RAM: 6 GB
  • Depolama Alanı: 128 GB ya da 256 GB 
  • Kamera: f/2.0 11 MP
  • Batarya: 3,557 mAh (18 watt hızlı şarj desteği)
  • Ağırlık: 250 gram

Microsoft Surface Duo

Microsoft Surface Duo fiyat ve erişilebilirlik durumu

Microsoft tarafından yapılan açıklamalara göre Surface Duo, bugün itibarıyla Microsoft'un çevrimiçi mağazası üzerinden satışa sunulmuş durumda. Şirket, ürün teslimatlarına 10 Eylül itibarıyla başlanacağını ifade ediyor. Kullanıcıların ekstra ödeme yaptıkları Surface Duo'nun 128 GB depolama alanına sahip olan versiyonunun fiyatı ise 1,399 dolar (yaklaşık 10,200 TL + vergiler) olarak belirlenmiş durumda. 256 GB depolama alanına sahip olan versiyonun fiyatı ise şu an için bilinmiyor.

Kaynak : https://news.softpedia.com/news/microsoft-officially-launches-the-surface-duo-specs-price-availability-530795.shtml
22
9
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
22
9
4
2
0