Mutlaka İzlenmesi Gereken En İyi 10 Netflix Yapımı

1
0
0
0
0
Mutlaka İzlenmesi Gereken En İyi 10 Netflix Yapımı
Ülkemizde gün be gün kullanımı artan Netflix’in kendine özel Orange is the New Black, Marco Polo gibi dizilerin de içinde yer aldığı 10 yapımını sizler için listeliyoruz.

Ülkemizde kullanıma açılan Netflix, günden güne daha fazla kişi tarafından kullanılmaya başlandı. Peki, eğer ki Netflix'te yeni iseniz Netflix'in her biri oldukça güzel olan Netflix Original serisine de mutlaka göz atmalısınız. Eğer Netflix'e abonelik yaparak "Acaba hangi diziyi/filmi izlesem?" diye düşünüyorsanız aşağıdaki 10 önerimize mutlaka göz atmalısınız. Eğer üyeliğiniz yoksa buradaki adresten üyelik açarak 1 ay ücretsiz olarak tavsiyelemerime göz atabilirsiniz.

10- Orange is the New Black

Jenji Kohan tarafından yaratılan ve ilk olarak 11 Temmuz 2013'te çevrimiçi video Netflix'te yayınlanan Amerikan komedi-drama dizisi Orange is the New Black, Piper Chapman'ın kendi hapishane deneyimlerini anlattığı “Orange Is the New Black: My Year in a Women's Prison” kitabına dayanıyor. Lionsgate Television ve Tilted Productions şirketlerinin yapımcılığında çekilen dizinin ülkemizde fazla olmasa da dünya genelinde geniş bir kitleye hitap ettiği açık.

Konusu:

Orange Is the New Black, New York City'de yaşayan biseksüel kadın karakter Piper Chapman'ın (Taylor Schilling) etrafında gelişir. Piper on yıl önce üniversitedeyken tanıdığı bir uyuşturucu satıcısı olan kız arkadaşı Alex Vause (Laura Prepon) yüzünden 15 aylık hapis cezası alır. Planları altüst olan Piper, nişanlısı Larry Bloom (Jason Biggs) ile olan New York City'deki normal hayatını bırakarak, cezasını federal hapishanede çekmeye başlar. Piper, Alex'le aynı hapishaneye düşer. Bir müddet sonra Alex'le tekrar bir araya gelir ve hapishanedeki diğer mahkumlarla baş etmeye çalışır. (Wikipedia)

9- Marco Polo

Bir diğer efsane Netflix Original yapımı olan Marco Polo, Moğol İmparatoru ve aynı zamanda Yuan Hanedanı'nın kurucusu olan Kubilay Han'ın sarayında yaşadığı ilk yıllardan esinlenmiş. John Fusco tarafından yazılan ve oluşturulan dizinin baş rollerinde Lorenzo Richelmy ve Benedict Wong oynamaktadır. Yapımcılığını The Weinstein Company'nin yaptığı dizi tarihsel olayları sevenlerin favorisi olacaktır.

Konusu:

Ünlü Venedikli gezginin gençlik yıllarını ekranlara getiren dizi, Kubilay Han’ın hüküm sürdüğü 13. yüzyıl Çin’inde geçmekte... Bilmediği bir coğrafyada siyasi hesaplaşmaların ortasında kalan kahramanımız, Kubilay Han’ın imparatorluğunu korumaya çalışıyor. İtalyan aktör Lorenzo Richelmy'nin başrolde olduğu yapım; Malezya, Kazakistan ve İtalya gibi farklı ülkelerde çekildi. (Beyazperde)

8- Luke Cage

Netflix ve Marvel ortaklığının son ürünü olan Luke Cage, ilk olarak Jessica Jones’ta karşımıza çıkmıştı. Şimdi ise solo dizisini izlediğimiz Luke Cage, Cheo Hodari Coker tarafından yaratıldı. ABC stüdyoları yapımı olan Luke Cage, sunduğu heyecan ve aksiyon ile kendine bağlayan muhteşem bir süper kahraman dizisi.

Konusu:

Hapishanede geçirdiği günlerde üzerinde uygulanan deneyler sonucu Luke Cage; her türlü darbeye ve sıcaklığa karşı dayanıklı bir deri, iyileşme yeteneği ile süper insan gücüne sahip bir karakterdir. Daredevil’ın bir başka kardeşi dizisi olacak olan dizi, Luke Cage’in Cornell "Cottonmouth" Stokes ve Willis “Diamondback” Stryker arasındaki mücadeleyi konu alıyor.

7- Scream

Evet, bildiğiniz “Çığlık” film serisinin dizileştirilmiş hali olan Scream, Jill Blotevogel, Dan Dworkin ve Jay Beattie tarafından yaratıldı. Dimension Television ve MTV Production Development tarafından yapımcılığı üstlenen Scream, filmdeki heyecanı internete taşıyor.

Konusu:

Sosyal medyada bir grup gencin insanlara kötü davranışları ve aşalamalarından etkilenen gizemli bir kişi bu gençleri hedefi haline getirerek peşlerine düşer, öldürme tarzı oldukça vahşice olan bu katil seride olduğu gibi arkadaşlar içerisinden mi yoksa farklı bir hedef haline getirmiş bir seri katil midir? (Cimsir)

6- Jessica Jones

Yine bir Marvel yapımı olan Jessica Jones, The Defenders’ta birleşecek olan Daredevil, Luke Cage ve Iron Fist’in kankilerinden biri. Melissa Rosenberg tarafından ortaya çıkarılan dizinin yapımcıları ise Marvel Television, ABC Studios ve Tall Girls Productions olarak dikkat çekiyor. Dizide Jessica’yı oynayan Krysten Ritter’dan çok David Tennant’ın oynadığı Killgrave çok daha ilginizi çekecektir.

Konusu:

Kimyasal bir sızıntı sonucu Jessica Jones, insanüstü bir güce ve dirence, ek olarak da ses hızına yakın hızlarda uçma yeteneğine sahip olur. Ancak Killgrave olarak alınan Purple Man gibi kendisini kontrol edebilen bir düşman ile başa çıkmalıdır.

5- Daredevil

Gözleri görmeyen bir adam harikalar yaratabilir mi? Söz konusu adam Matt Murdock ise elbette! Süper kahraman dizileri noktasında Marvel ve Netflix’in ilk ürünü olan Daredevil, ilk sezon ile sükse yaparak binlerce Netflix kullanıcısının favorisi haline geldi. Hatta Jessica ve Luke’un solo dizileri bu kadar sevildiyse sebebi Daredevil diyebiliriz.

Konusu:

Başarılı bir avukat olan Matt Murdock, çocukken geçirdiği bir kaza sonucu gözlerini kaybeder (radyoaktif bir madde gözlerine sıçrar). Gözlerini kaybetmesine karşılık diğer duyularını geliştiren Murdock, kendini sürekli olarak psikolojik ve fiziksel olarak geliştirir. Duyma yetisi muazzam bir seviyeye varan Murdock, kulaklarını tıpkı bir radar gibi kullanarak çevresinde olan bitenin görüntüsünü zihninde canlandırır. Bunun yanına üstün dövüş yetenekleri de eklenince Matt Murdock, son derece tehlikeli, bir suçlu olarak karşılaşmak istediğiniz son adama dönüşecektir.

4- Narcos

Dünyanın en ünlü uyuşturucu kralı olan Pablo Escobar’ı anlatan Narcos, Chris Brancato, Carlo Bernard ve Doug Miro tarafından ortaya çıkartıldı. Genel olarak Pablo’yu anlatan bir dizi olacak gibi beklense de sadece ilk iki sezonda Pablo’yu anlatan ve krallığından ölümüne kadar her şeyi anlatan dizi, şimdi ise diğer kartellere yönelecek. Ancak söz konusu Pablo Escobar olunca deli gibi sevildi.

Konusu:

Uyuşturucu İle Mücadele Dairesi’nde çalışan bir Meksikalı bir ajan olan Javier Pena, ünlü Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar’ı yakalamak için Birleşik Devletler tarafından Kolombiya’ya yollanır. 

Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanacak dizi, dünya çapına yayılmış bir uyuşturucu şebekesini engellemeye çalışan kolluk kuvvetlerini konu edinecek. (Beyazperde)

3- Stranger Things

Duffer Kardeşler tarafından yaratılan Amerikan bilim kurgu dizisi olan Stranger Things, dizide kaybolan arkadaşlarını arayan üç çocuk ve onlara yardım eden, doğaüstü güçlere sahip bir kızın başından geçen olaylar anlatılır. Oldukça güzel öğelerin işlendiği ve gerilim dolu bir dizi olmasıyla sevilen Stranger Things, 1980'lerde, Indiana eyaletindeki "Hawkins" isimli kurgusal bir şehirde geçmektedir.

Konusu:

Arkadaş canlısı, hayatında her şeyi düzgün olan bir çocuk aniden ortadan kaybolur. Bu gizemli kayboluşun ardından ailesi ve yerel polis çocuğu aramaya başlar ancak ellerinde hiçbir şey yoktur ta ki gizemli bir başka kız ortaya çıkana kadar. Yıllar önce kaybolan başka bir çocuk yeniden ortaya çıkar. Will’in bir şeyden saklandığını söylemesi olayları daha karmaşık bir hale getirir. Devletin gizli projelerinden birimi yoksa doğa üstü bir güç mü ?

2- House of Cards

Hırs, mücadele ve gözü kara olmanın sonuçlarını net bir biçimde gösteren House of Cards, aynı zamanda bir zekanın neler yapabildiğini gözler önüne seriyor. Normalde politik drama türü diziler sıkıcı olurken Michael Dobbs'un aynı adlı romanını temel alan ve BBC'de yayımlanan mini diziden uyarlanmış olan House of Cards, İlk sezonuyla 9 Emmy Ödülü adaylığı kazanmış ve sadece internet aracılığıyla dağıtılan diziler için bir ilki gerçekleştirerek ana dallarda da aday gösterilmiştir.

Konusu:

Günümüzde Washington DC'de geçen House of Cards, Güney Karolina'dan seçilmiş Demokratik Partili bir kongre üyesi olan Frank Underwood'un (Kevin Spacey) kendisine vadedilen ABD Dışişleri Bakanlığı pozisyonuna başkasının atanmasından sonra uygulamaya koyduğu planını konu almaktadır.

1- Black Mirror

Geldik listenin tepe noktasına. Normalde Channel 4’a ait bir dizi olan Black Mirror, bir anda büyük popülarite yakalayınca Netflix tarafından hakları satın alınarak geçtiğimiz günlerde 3. sezonu yayınlandı. Görüp görebileceğiniz en garip ve en mükemmel dizilerden biri olan Black Mirror, teknolojinin diğer tarafını bizlere kabak gibi gösteriyor.

Şimdiye kadar 7 bölüm yayınlanan dizi için Netflix ile beraber 6 bölüm daha yayınlanarak daha sonra ise bir 6 bölüm daha yayınlanacağı açıklandı. 

Konusu:

Modern toplumun ve bu toplum içindeki bireyin sorunlarını, yeni teknolojilerin getirdiklerini ve mevcut dünya düzenindeki siyaset, medya, sanat ilişkilerini yer yer hiciv ile yer yer de bilim kurgu ögelerine başvurarak yorumlamaktadır. Dizinin yapımcısı Charlie brooker dizi hakkında "her bölüm farklı oyuncu kadrosu, farklı mekan ve hatta farklı gerçeklik algısına sahip; fakat hepsi hem günümüzdeki yaşam tarzımız hem de hoyrat isek 10 dakika içerisinde yaşayabileceğimiz şeyler hakkında" demiştir.

Son olarak Black Mirror 3. sezonu hakkındaki değerlendirmemizi de buradan görebilirsiniz. Ayrıca tüm Netflix Original serisine de buradan göz atabilirsiniz.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0