Ekran Kartı Yakan New World Hakkında EVGA ve Amazon’dan Açıklama Geldi

55
15
7
4
4
New World, RTX 3090 ekran kartları kızarttıktan sonra, oyunun yapımcısı Amazon ve ekran kartı üreticisi EVGA’dan açıklama geldi. İki firma da durumu düzeltmek için gereken adımları attıklarını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Amazon’un yeni oyunu New World’ün RTX 3090’ları “pişirdiği” haberini sizlere aktarmıştık. Bu sorunun yaşandığı ekran kartlarının büyük bir çoğunluğu EVGA markasının ürünleriydi. Ekran kartlarının yanmasından şikâyet eden kullanıcılar EVGA ve Amazon’dan bir açıklama bekliyordu.

Yaşanan bu krizin ardından EVGA ve Amazon cephelerinden açıklamalar geldi. İki taraf da bu sorunun farkında olduklarını açıkladılar ve durumu düzeltmek için gerekli adımları attılar.

EVGA, krizi kökünden çözdü

EVA RTX 3090

EVGA yetkilileri, New World’ün kapalı betasında yanan ekran kartlarının farkında olduklarını ve kullanıcılarının mağdur olmasını istemediklerini belirtti. Yetkililer, yaptığı açıklamada “Bu olayın farkındayız ve New World sebebiyle arızalanan bütün ekran kartlarını yenileriyle değiştireceğiz” dedi.

EVGA’nın RMA adını verdiği iade politikasına göre New World yüzünden ekran kartı yanan kullanıcılar, EVGA sistemine başvuruda bulunduktan sonra bu ekran kartları hızlı bir şekilde şirket tarafından ücretsiz şekilde değiştirilecek. Pek çok kullanıcı bu duruma sevinse de olayın asıl suçlusunun Amazon olduğunu düşünen kullanıcıların sayısı da epey fazla.

Amazon, New World hakkında açıklama yaptı

Ekran kartı yakan New World

Amazon’un oyun bölümü olan Amazon Game Studios yetkilileri de bu krizle ilgili açıklama yaptı. Yetkililer, “New World yüzünden yaşanan sorunlar için üzgünüz. Oyuna yeni bir yama getirdik ve bu sayede oyunun menüsünde FPS’niz otomatik olarak sınırlandırılacak. Bu sayede oyunu ekran kartınıza zarar vermeden oynayabileceksiniz. Bu oyun bilgisayarınız için tamamen güvenli” diyerek sorunu çözdüklerini açıkladı.

2.000 dolarlık ekran kartları yanan kullanıcılar, Amazon’un “tamamen güvenli” tabirine oldukça sinirlenmiş olsalar da neyse ki EVGA tarafından ekran kartları ücretsiz bir şekilde yenilenecek. Özellikle kullanıcılarını bekletmek istemeyen EVGA, başvurular ellerine ulaştığında arızalı ekran kartlarını geri alıp test etmeden önce yenilerini gönderecek.

Ünlü YouTuber JayzTwoCents’in verdiği bilgilere göre, bu sorun farklı NVIDIA ve AMD ekran kartlarında da görülüyor.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/evga-confirms-new-world-rtx-3090-rmas/
55
15
7
4
4
Emoji İle Tepki Ver
55
15
7
4
4