Amazon'un Dev Bütçeli Oyunu New World, RTX 3090'ları Adeta Pişiriyor

41
15
3
3
2
Amazon'un oyun departmanı tarafından geliştirilmekte olan New World, beta sürümünde oyuncuları pek memnun edememiş gibi görünüyor. Oyunu RTX 3090 ile deneyimleyen kişilerin yaptığı geri dönüşlere göre New World, bu kartları tam anlamıyla pişiriyor.

Daha çok kurucusu ve eski CEO’su olan Jeff Bezos ile karşımıza çıkan Amazon’un dünyanın en önde gelen teknoloji şirketlerinden olduğu herkes tarafından kabul edilir. En çok gördüğümüz bölümü olan e-ticaretten bulut bilişim ve yapay zekaya kadar birçok alanda çalışmalar yürüten Amazon için oyun sektörünü, somut bir başarı elde edemediği az sayıdaki sektörden biri olarak gösterebiliriz.

Oyun alanında Amazon, daha önce ünlü araba şovu The Grand Tour’a dayalı bir oyun yapmış ve bu oyunu “epik bir yarış oyunu” şeklinde sunmuştu. Fakat bu oyun, çok sevilen araba şovunun yakaladığı başarıya yaklaşamamış, hatta üstü örtülmüş bir şekilde bırakılmıştı. Şimdiyse şirket, devasa çok oyunculu türündeki New World ile gündemde. Beta sürümünde yapılan geri dönüşlere göre New World, RTX 3090 kartlarının fazla ısınmasına, hatta bozulmasına sebep oluyor. İşte detaylar:

En çok EVGA modellerinde görülüyor:

New World

Ekran kartlarının aşırı ısınmasından şikâyet eden kullanıcılar, soluğu New World’ün Reddit sayfasında aldı. Burada hem sorunlarını hem de sistemlerini paylaşan kullanıcılara bakıldığında, çoğunluğun EVGA markalı RTX 3090 modellerini kullandığı görülebiliyor. Fakat NVIDIA kartları durduk yere bu şekilde ısınmadıklarından sorunun markada değil oyunda olduğu düşünülüyor.

Sorunlarını aktaran oyuncular temelde ısınma sorunuyla karşılaşmış olsalar da kiminde bu, ekran kartının tutarsız çalışmasına kadar ilerlemiş durumda. Bu durumu yaşayanlardan biri, Cyberpunk 2077’yi aylarca en yüksek görüntü ayarlarında oynarken bu oyunun sorun çıkarmasını saçma bulduğunu söylüyor.

New World

Sorununu paylaşan bir başka oyuncu ise oyun sırasında beklerken ekranın bir anda gittiğini ve geri gelmediğini fakat bilgisayarı açtığında ekran kartı fanlarının en yüksek hızda çalıştığını söylüyor. Bu sebeple de beta sürecine katılmak isteyenleri önden uyarıyor.

NVIDIA veya Amazon’dan resmî açıklamalar gelmediği için sorunun ne zaman çözüleceği hakkında net bir bilgi yok. Fakat oyun ağustos ayında yayınlanmadan önce sorunun çözülmüş olacağı düşünülüyor.

Kaynak : https://www.gamebyte.com/amazons-new-world-beta-is-frying-rtx-3090-graphics-cards/
41
15
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
41
15
3
3
2