Ekran Kartı Bırakmadınız Tabi: 100 Yıllık Hidroelektrik Santrali Bitcoin Madenciliği Yapmaya Başladı

69
33
15
3
1
ABD’de 1897’den beri faaliyet gösteren bir hidroelektrik santrali, yürütmekte oldukları hizmette ilginç bir değişikliğe gitti. New York'un Mechanicville bölgesinde yer alan santral, ürettiği elektriğin bir kısmı ile Bitcoin madenciliği yapmaya başladı.

ABD’nin New York eyaletinde 1897’den beri faaliyet gösteren Mechanicville Hidroelektrik Santrali, 100 yıldır sürdürmekte olduğu elektrik üretimi sektöründe kendisine yeni bir kazanç kapısı açtı. Santral, ürettiği elektriğin bir kısmıyla Bitcoin madenciliği yapmaya başladı.

Santralin sahibi, Albany Engineering şirketinin CEO’su Jim Besha, tesis hakkında “Bunun dünyanın hala çalışan en eski yenilenebilir enerji tesisi olduğunu düşünüyoruz.” diyerek tesisin Bitcoin madenciliğinden elde ettiği gelirin, elektriği National Grid’e satmaktan daha kazançlı olabileceğini düşünerek madencilik yapmaya başladığını söyledi.

Şirkete göre madencilik elektrik satışından çok daha kârlı:

bitcoin madenciliği

National Grid’e enerji satışı yaparak kilovat saat başına 3 cent kazanan şirketin CEO’su Besha, Bitcoin madenciliğinin üç kat fazla kazanç sağladığını belirtiyor. Şu anda yaptıkları madenciliğin deneysel aşamada olduğunun altını çizen Besha, kripto para piyasasındaki volatiliteden dolayı, ürettikleri coin’lerin bir kısmını sattıklarını ifade etti.

Bitcoin madenciliği yüklü miktarda enerji ve çok sayıda güçlü ekipmana ihtiyaç duyan bir işlem. Ancak ihtiyaç duyulan bu enerji yenilenebilir kaynaklardan elde edildiği sürece üretim oldukça kazançlı bir hâle geliyor. CEO Besha da Bitcoin madenciliğini yenilenebilir enerjiyle yapmanın, madencilik için en iyi yöntem olduğunu vurguluyor.

Kaynak : https://uzmancoin.com/100-yillik-santral-bitcoin-madenciligine-basladi-elektrik-satmaktan-karli/
69
33
15
3
1
Emoji İle Tepki Ver
69
33
15
3
1