Paraguay'da Sürpriz Bitcoin Yasa Tasarısı Yakında Meclise Sunulacak

8
3
2
0
0
Dünya çapında bazı ülkeler kripto para işlemleri yapmayı yasaklarken bazı ülkeler ise en ünlü kripto para Bitcoin kullanımını yaygınlaştırma niyetinde. Paraguay'da da Bitcoin'e yönelik sürpriz bir yasa tasarısı hazırlayan bir milletvekili, tasarıyı yakında meclise sunacak.

Paraguaylı, Bitcoin destekçisi milletvekili Carlitos Rejala, önümüzdeki hafta meclise Bitcoin ile ilgili bir yasa tasarısı sunacağını duyurdu. Rejala, Twitter paylaşımıyla yaptığı açıklamada, Senatör Fernando Silva Facetti ile birlikte Bitcoin yasa tasarısını 14 Temmuz Çarşamba günü meclise sunacaklarını bildirdi. Rejala, devamında “Takipte kalın, çünkü Paraguay ve dünya için büyük bir sürpriz geliyor.” dedi.

Paraguaylı milletvekili, El Salvador’da Bitcoin’in yasal para birimi haline getirme niyetinin açıklamasının ardından benzer bir durumu Paraguay’da da uygulamak adına harekete geçmişti. Rejala, Haziran ayında “Uzun zamandır söylediğim gibi, ülkemizin yeni jenerasyonla birlikte hareket etmesi gerekiyor. Zaman geldi; bizim zamanımız. Bu hafta Paraguay’ı dünyaya yeni bir şekilde tanıtacak önemli bir projeye başlıyoruz. Tam manasıyla Ay’a gidiyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

Amaç Bitcoin'i yasal para birimi yapmak değil

Paraguay’da sunulacak olan yasa tasarısının Bitcoin’i yasal para birimi haline getirmeyi önermekten ziyade düzenleme tarafında bazı değişiklikler getirmesi bekleniyor. Rejala, Reuters’a yaptığı açıklamalarda bunun ipucunu vermişti ve “Bu bir dijital varlık tasarısı ve Bitcoin’i yasal para birimi olarak ele alan El Salvador’unkinden farklı olacak.” demişti.

Dijital para birimlerine sıcak bakılan ülkelerin gelecekte yaşayabileceği sorunlar hala büyük bir muamma iken bu ülkelerin dijitale doğru attığı adımların olası sonuçları kripto para meraklıları tarafından merakla takip ediliyor.

Kaynak : https://uzmancoin.com/paraguayda-bitcoin-tasarisi-icin-tarih-belli-oldu-14-temmuz/
8
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
3
2
0
0