OnePlus 9 ve 9 Pro Geekbench'ten Testleri Manipüle Etme Sebebiyle Çıkarıldı

21
8
4
1
1
OnePlus, benchmark uygulamalarını manipüle etme sebebiyle Geekbench'ten çıkarıldı. Aktarılan bilgilere göre OnePlus 9 ve 9 Pro modellerinde bazı uygulamalar, cihazların sadece tek çekirdeğini kullanabilirken içinde benchmark uygulamalarının da bulunduğu başka uygulamalar, cihazları tam kapasite kullanabiliyor. OnePlus tarafından konuyla ilgili açıklama geldi.

Ürettiği fiyat performans modellerinin yanında güçlü amiral gemilerine de sahip olan Çinli akıllı telefon üreticisi OnePlus’ın, performans testlerinde uygun olmayan yöntemler kullandığı iddia ediliyor. Bilgilere göre OnePlus, akıllı telefonlarının performansını düşürüyor.

Bazı uygulamaların cihazı tam kapasite kullanmasına izin verirken bazılarını bu konuda kısıtladığı öne sürülen OnePlus hakkında Geekbench de bir paylaşım yaptı. Teknoloji camiasından ve tüketicilerden tepkiler alan OnePlus’ın da konuyla ilgili açıklamaları bulunuyor. İşte detaylar:

Bazı uygulamaların, yüksek performanslı X1 çekirdeklerine ulaşması engelleniyor:

  • Geekbench, OnePlus 9 ve 9 Pro'yu benchmark listesinden çıkardı. (Tweet'i görüntüleyemiyorsanız buraya tıklayın)

Akıllı telefon üreticisinin OnePlus 9 ve 9 Pro modellerinde yapılan performans testlerinde farklılıklar görüldü. Bu farklılıkların ortaya çıkmasının sebebi ise aynı cihazda yapılan testlerden birinin benchmark uygulaması üzerinden, diğerinin ise Google Chrome üzerinden yapılmış olmasıydı. Ortaya çıkan sonuçlar, aynı cihazın farklı skorlara ulaştığını gösteriyor.

OnePlus 9 Pro

Bahsettiğimiz performans kısıtlamasından etkilenen uygulamalar arasında Google Chrome, Twitter, Microsoft Office, Zoom, YouTube, TikTok, Instagram ve Discord ve başka birçok oldukça popüler uygulama bulunuyor. Fakat Geekbench gibi performans ölçüp listeleyen birkaç uygulama, cihazları tam kapasitelerinde çalıştırıyor. Bu da normalde yavaşlığından şüphe edeceğiniz telefonun benchmark testlerinde iyi skorlar elde etmeye devam etmesini sağlıyor.

OnePlus 9 Pro

Burada OnePlus tarafından bir temsilcinin yaptığı konuşma devreye giriyor. Kısaca söylememiz gerekirse temsilci, kullanıcılardan alınan geri dönüşlere göre en iyi kullanıcı deneyimini sunmayı hedeflediklerini, dolayısıyla bazı uygulamaların, kendilerine en uygun güçte çalışması gerektiğini belirtiyor. 

OnePlus 9 Pro

Yapılan açıklamaya göre bu sayede batarya ömrü ve cihaz ısısı kontrol altında tutuluyor. Yine de bu cihazlara büyük miktarlarda paralar ödeyen kullanıcıların, Snapdragon 888 işlemcisini kullanan başka cihazların daha hızlı çalışması karşısında isyan etmesini normal karşılayabiliriz. Bahsettiğimiz benchmark uygulamaları yüksek performanslı X1 çekirdeklerine erişebilirken diğer uygulamalar bu çekirdekleri kullanamıyor.

Son olarak OnePlus temsilcisi, bunun batarya sağlığı için gerçekleştirildiğini söylemiş olsa da OnePlus 9 Pro’nun batarya performansının oldukça tutarsız olduğu, yapılan testlerle ortaya çıkmıştı. Konuyla ilgili düşüncelerinizi yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://9to5google.com/2021/07/07/oneplus-benchmark-performance-limiting-report/
21
8
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
21
8
4
1
1