Orbit Fab, Uzay Sektöründe Kartları Yeniden Dağıtacak Tarzda Bir Buluş Yaptı

27
5
4
2
1
Orbit Fab, uzayda su tedariği yapmayı başararak bir ilke imza attı.

Açıldığı günden bu yana iki sene bile geçmemiş Orbit Fab şirketi, Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) devamlı su sağlayarak büyük bir başarıya imza attı. Bu olayın büyük bir başarı sayılmasının sebebi, Orbit Fab’in yerçekimsiz ortamda, kendi geliştirdiği ekipmanlarla yönettiği bir sürecin sonucu olması.

Orbit Fab, yaptığı bu işle, ISS çalışanlarının daha önce başaramadığı bir iş başarmış oldu ve hem özel şirketlerin hem de NASA’nın konu uzay olduğu zaman esnek çözümler sunabilecek kuruluşlar olduğunu gösterdi.

Orbit Fab’in geliştirdiği teknoloji aslında sadece su ikmali üzerine çalışan bir modelden daha fazlası. Şirketin ilk olarak su ikmali denemesinin sebebi suyun, uzay uçuşları sırasında en çok kullanılan itici güçlerden biri olması. Bu teknoloji daha da ilerlediği zaman, yörüngedeki uydulara devamlı yakıt ikmali yapmak için bile kullanılabilir.

Orbit Fab, yörüngedeki cihazlarda kullanılması adına yakıt ikmali arayüzleri için standartlar oluşturmak üzerinde çalışıyor. Bu sayede artık uydularda tek kullanımlık parçalar kullanmak yerine daha kalıcı parçalar üretilebilir.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/06/18/orbit-fab-becomes-first-startup-to-supply-water-to-iss-paving-the-way-for-satellite-refueling/
27
5
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
27
5
4
2
1